"The best of Novi Sad": Vojvođanski simfoničari, Kemal Gekić i Stefan Milenković 10. februara u SNP-u

"The best of Novi Sad": Vojvođanski simfoničari, Kemal Gekić i Stefan Milenković 10. februara u SNP-u

U četvrtak, 10. februara, u 20 časova, Vojvođanski simfonijski orkestar će na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta izvesti drugi od ukupno tri koncerta u okviru programskog luka SEOBE predstavljajući program pod nazivom "The best of Novi Sad".

S ciljem da našem gradu predstavimo neke od najboljih interpretatora, koje je život i rad doveo u Novi Sad, ovom prilikom će nastupiti Kemal Gekić, jedan od najistaknutijih pijanista svoje generacije, koji se školovao i radio na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Njegove interpretacije krasi originalnost pristupa, često provokativnog i intrigantnog, hrabrog i uverljivog, što ćemo moći čuti u interpretaciji Koncerta za klavir i orkestar br. 2 J. Bramsa.

Ovo muzičko veče će svojim nastupom oplemeniti još jedan umetnik zadivljujuće biografije, koji nakon dosta godina provedenih u inostanstvu, prenosi svoje znanje mladim violinistima Akademije umetnosti u Novom Sadu. Stefan Milenković, veliki virtuoz na violini, izvešće Koncert za violinu i orkestar br. 2 F. Mendelsona. Biće ovo drugi nastup Milenkovića sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom, a četvrti maestru Srboljubu Diniću, koji će biti za dirigentskim pultom. Na repertoaru će se još naći i Klasična simfonija S. Prokofjeva.


Ulaznice za koncert su u prodaji na blagajni Srpskog narodnog pozorišta (telefon: 021 520 091), prema radnom vremenu biletarnice. Onlajn rezervacije i kupovina mogući su na OVOM LINKU.

Cene ulaznica su 1.600, 1.200 (parter) i 1.000 dinara (balkon).

Oceni vest:
5
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vasilije

  pre 605 dana i 18 sati

  Taj Stefan je na svakom drugom koncertu evropske prestonice kulture... "Dani Stefana Milenkovica u Novom Sadu"

  Oceni komentar:
  2
  3