Timovi Zaštitnika građana pratiće na protestu postupanje policije

Timovi Zaštitnika građana pratiće na protestu postupanje policije

Mobilni timovi Institucije Zaštitnika građana, u subotu, 4. decembra, pratiće postupanje pripadnika policije tokom javnih okupljanja na ulicama nekoliko gradova Srbije radi, kako tvrde, potpunog poštovanja svih garantovanih prava građana.

Zaštitnik građana apelovao je na odgovorno ponašanje svih učesnika skupova i poštovanje prava drugih, i pozvao policiju da, bez izuzetka, postupa u skladu sa najvišim standardima policijskog postupanja kako bi zaštitila javni red i mir, navodi se u saopštenju, a prenosi Nova.rs.

Instituciji Zaštitnika građana na broj telefona 064/876-8753 mogu da se obrate svi građani Srbije koji budu smatrali da im je tokom javnih okupljanja povređeno neko od garantovanih prava.

Sutra će na više lokacija širom Srbije biti održani protesti protiv zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i eksproprijaciji.

Oceni vest:
7
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dejan

  pre 809 dana i 2 minuta

  Mapetovci, kursadžije, Jeti, mobilni timovi Institucije Zaštitnika građana, Deda Mraz...

  Oceni komentar:
  1
  1
 • IZNOGUD

  pre 808 dana i 22 sata

  Stvarno mi nije jasno...zaštitnik gradjana će pratiti policiju šta radi i kako radi...To je u redu...ali kako neko može da blokira javne saobraćajnice ? Po kom osnovu, koja tačka zakona daje dopuštenje za tako nešto. Šta ako neko umre jer nije stigao do bilnice na vreme, ako majstor ne stigne da isključi vodu koja curi u zgradi, ratari oru njive.... i milion drugih primera...ko je tu odgovoran ? I da li se ovako dopušta blokada saobraćajnica u EU kojoj težimo ?

  Oceni komentar:
  0
  1