TIODOROVIĆ: Karantin od jeseni ako se ne uozbiljimo

TIODOROVIĆ: Karantin od jeseni ako se ne uozbiljimo

Ukoliko građani Srbije koji se vraćaju sa mora ne budu poštovali obavezujuće mere Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, nadležni organi neće imati drugo rešenje, već da uvedu obavezan karantin za sve putnike. To se, pre svega, odnosi na oko 100.000 naših građana koji trenutno borave na odmoru u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Albaniji, a najveća su pretnja za ponovno razbuktavanje korona virusa.

Krizni štab doneo je preporuku prema kojoj svi oni posle ulaska u Srbiju treba da odu na pregled u kovid-ambulante i da ostanu u izolaciji narednih 10 dana. ukoliko građani masovno počnu da krše meru izolacije i rašire virus, država će biti primorana da uvede karantin, pišu “Novosti”. Od petka u 18 sati za državljane Srbije koji se vraćaju iz Hrvatske, BiH, Crne Gore, Albanije i drugih evropskih zemalja u kojima raste broj zaraženih koronavirusom uvodi se zdravstveni nadzor.

Epidemiolog dr Branislav Tiodorović naglašava da će svako dobiti uputstvo i apel da se u roku od 24 sata javi u kovid-ambulantu, gde će doktori uraditi detaljan pregled i shodno rezultatima, dati uputstva za dalje ponašanje.

Mi polažemo nade u ličnu odgovornost i svest o situaciji. Ako dođe do pogoršanja u tim zemljama, ići ćemo na izraženije mere sa primenom pravog zdravstvenog nadzora koje podrazumevaju i karantin od jeseni. S obzirom na to da se radi o velikom broju naših građana koji će doći sa letovanja, možemo da očekujemo da imamo malo zagušenje, ali zavodi su spremni da se prihvate obaveze – rekao je  Tiodorović.

Svi koji se zaraze van zemlje, umesto 100 odsto plaćenog bolovanja, dobiće samo 65 odsto.

Oceni vest:
4
9

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Maks

  pre 321 dan i 21 sat

  Opet plase one jadne penzionere da ce ih zatvoriti pa ih onda puste i zaraze se na stotine . Zivot nemoze niko da zaustavi, zivot tece.

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Maks

  pre 321 dan i 21 sat

  Da li oni znaju da zivot nema reprizu.

  Oceni komentar:
  0
  2