Tiodorović: Neće biti dočeka Nove godine u kafani, 1. januara će sve biti zatvoreno

Tiodorović: Neće biti dočeka Nove godine u kafani, 1. januara će sve biti zatvoreno

Član Kriznog štaba epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da misli da ne postoji šansa da ugostiteljski objekti rade za doček Nove godine.

On je dodao da će ti objekti verovatno raditi 31. decembra do 20 sati, dok će 1. januara sve biti zatvoreno.

Tiodorović je za "Kurir" rekao da će 2. januara raditi samo prodavnice prehrambrenih proizvoda i dostava hrane, kao i apoteke i pumpe u delu za točenje goriva.

Građani Srbije da dočekaju Novu godinu u kafani, ove godine neće biti. Neće biti organizovanog dočeka ni u hotelima ni na bilo kom drugom mestu. Novu godinu, kao i Božić, treba dočekati u kući, u krugu najbliže porodice. Medicinski deo kriznog štaba je protiv toga i uvereni smo da će svi u kriznom štabu to podržati – rekao je Tiodorović.

On je potvrdio da će ovog vikenda sve raditi do 20 sati – i ugostiteljski objekti i tržni centri kako bi se produžetkom radnog vremena smanjile gužve.

Tiodorović je dodao da će u januaru stići više od 50.000 doza "Fajzerovih" vakcina i poručio da očekuje da će tada početi i vakcinacija zdravstvenih radnika.

Podsećamo, članovi udruženja "Ujedinjeni protiv kovida" pozvali su građane da u ponoć 31. decembra izađu na svoje prozore da bi se prebrojali i pokazali "koliko nas ima društveno odgovornih i da nam pokažete koliko vas ima koji cenite medicinske radnike i obolele koji tu noć ne provode sa svojim porodicama".  

Oceni vest:
4
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan