TIODOROVIĆ: Zatvorićemo škole i fakultete ako na dnevnom nivou bude više od 500 zaraženih

TIODOROVIĆ: Zatvorićemo škole i fakultete ako na dnevnom nivou bude više od 500 zaraženih

Član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa dr Branislav Tiodorović najavio je mogućnost zatvaranja škola i fakulteta u Srbiji ukoliko broj novozaraženih na dnevnom nivou bude veći od pet stotina.

On je ocenio da je realno očekivati da će taj broj biti dostignut u naredne dve nedelje "ako se narod ne uozbilji".

– Ova nedelja biće veliki test, uverićemo se da li je i onaj deo naroda koji ne poštuje baš mnogo mere shvatio da je ozbiljno i da li svi naši apeli imaju nekog uspeha, ili smo osuđeni na potpuni neuspeh – naveo je epidemiolog za "Kurir".

Dodao je da je "prijatno" iznenađen što se u prethodna dva-tri dana u Nišu kao i u nekim drugim gradovima, ugostitelji pridržavaju ograničenja radnog vremena do 23 časa.

– Ako i u Beogradu bude krenulo kako valja, onda nećemo preći 100-150 novih pozitivnih dnevno. Međutim, ukoliko u Beogradu ne bude shvaćeno koliko je sitaucija ozbiljna, kao i u Novom Pazaru, koji je ukinuo pa ponovo vratio vanrednu situaciju pod pritiskom s vrha, imaćemo najmanje 300-400 novih slučajeva dnevno vrlo brzo – ocenio je Tiodorović.

Dodao je da ni u tom slučaju ne treba uvoditi policijski čas, već zatvoriti kafiće i restorane, i to u gradovima koji su žarišta epidemije.

– Zatvorićemo i bioskope, pozorišta, neće biti dozvoljene nikakve manifestacije, ni kulturne ni muzičke. Geografskom distribucijom broja pozitivnih videće se gde je žarište, pa ako bude trebalo, i pojedini delovi grada biće zatvoreni ili deo grada neće u potpunosti funkcionisati. Ne moraju svi da plaćaju ceh zbog neodgovornog ponašanja nekih – naveo je epidemiolog u razgovoru za "Kurir". 

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Taoci dešavanja u Beogradu

  pre 1319 dana i 20 sati

  Mere prema građanima Srbije ne bi smele da zavise od ponašanja građana Beograda.
  Ne moraš biti "struka", da to logično zaključiš.

  Oceni komentar:
  1
  6
 • Eki

  pre 1319 dana i 18 sati

  Uuuuu.... strah...! Svi u podrume narednih pet godina. Naravno ne zaboravite TV i medije da vam mozak redovno ispiraju.

  Oceni komentar:
  1
  10
 • SNS

  pre 1317 dana i 15 sati

  Iskreno jedite *****. Pola ovih sto "nose l" maske nose ih nepravilno, drugo vecina nema pojma da maske ne sprecavaju da se to zarazis nego SMANJUJU rizik da ti, ako si kliconosa, zarazis druge. Trece niko ne nosi rukavice tako da maske ko bolidi ionako nosimo i cetvrto pozatvarajte sve pa da svi cucimo u podrumu bez ikakvih prihoda i da molimo gospodara Vucica da nam posalje lepinju i mast da se castimo.

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Samo polako

  pre 1317 dana i 11 sati

  Zamislimo, na trenutak, da opasni virus šire planski određeni ljudi, agenti, sa određenim namerama. Dođu na određeno mesto i pošpricaju recimo u WC-u koncentraciju virusa, recimo iz sprej bočice nalik na dezodorans.
  A to je bio kafić, neka svadba, splav, diskoteka...
  I onda ispadne da se ljudi ne pridržavaju mera zaštite.
  A maske ne štite, odavno diplomirano.

  Oceni komentar:
  0
  1