Tokom jula i avgusta besplatni programi za osnovce na Novom naselju

Tokom jula i avgusta besplatni programi za osnovce na Novom naselju

Novosađani i Novosađanke uzrasta od 7 do 15 godina i ovog leta imaće prilike da tokom raspusta učesvuju na edukativno-kreativnim radionicama koje je pripremio "Centar za proizvodnju znanja i veština".

U okviru programa "Leto na Naselju", koji se realizuje već četvrti put, tokom jula i avgusta za osnovnoškolce biće organizovane dve aktivnosti nedeljno – ponedeljkom i sredom od 17.30 do 19 časova.

Učešće je besplatno, a radionice će se održavati u prostorijama "Centra", na adresi Bulevar Jovana Dučića 25, u Novom Sadu.

Svake nedelje obrađivaće se različite teme, a kalendar događaja i tačni datumi radionica mogu se pronaći na zvaničnom sajtu "Centra", kao i na Fejsbuk stranici "Leto na Naselju".

Program je kreiran na osnovu dosadašnjeg iskustva u radu sa decom osnovnoškolskog uzrasta. Kroz radioničarski vid rada obradiće se  teme od značaja za human i zdrav život – pre svega one koje se odnose se na socijalni i emocionalni razvoj dece, podizanje svesti o nekim značajnim pitanjima, razbijanje predrasuda i podsticanje uvažavanja različitosti i jednakih prilika za participacijom, te podsticanje timskog rada i ekološke svesti.

Tokom protekle tri godine, identifikovane su teme za koje su deca pokazivala najveće interesovanje, kao i metode rada za koje su deca najprijemčivija: kreativne tehnike, manuelnu angažovanost, igru i umetnost.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan