Tokom praznika pojačane kontrole učesnika u saobraćaju

Tokom praznika pojačane kontrole učesnika u saobraćaju

Pripadnici saobraćajne policije, od 10. do 13. novembra ove godine sprovešće akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, s obzirom da se zbog državnog praznika na svim najvažnijim putnim pravcima u Republici Srbiji očekuje pojačan intenzitet saobraćaja.

Akcija će biti usmerena na otkrivanje najtežih prekršaja, uključujući prekršaje prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece, kao i nepropisnog korišćenja telefona tokom vožnje.

U cilju zaštite bezbednosti pešaka, brzina će biti kontrolisana i u zonama pešačkih prelaza.

Svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran, a prilikom zaustavljanja svakog vozila izvršiće se kontrola da li vozači i svi putnici u vozilu koriste sigurnosni pojas.

Naglašavamo da je tokom prošle godine u danima ovog državnog praznika u saobraćajnim nezgodama poginulo 14 učesnika u saobraćaju, od kojih su devet bili putnici u putničkom vozilu, a povređeno je 239 učesnika u saobraćaju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima u vreme praznika.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan