TONS: Sve veće interesovanje medija za promociju Novog Sada kao atraktivne turističke destinacije

TONS: Sve veće interesovanje medija za promociju Novog Sada kao atraktivne turističke destinacije

Novi Sad je u proteklom periodu bio atraktivan za brojne turoperatore i novinare, javljaju iz Turističke organizacije grada.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, na teritoriji Grada Novog Sada u periodu januar – avgust 2018. godini ukupno je boravilo 136.401 turista što predstavlja porast u odnosu na isti period (januar – avgust) prethodne godine za 9,2%. Prema istom izvoru u periodu januar – avgust 2018. godine ukupno je ostvareno 298.371 noćenja što predstavlja porast od 24,7%. Od toga domaći turisti su ostvarili 98.725 noćenja (rast za 27,5%), a strani 199.646 (rast za 23,3%).


Prema podacima dobijenim od strane smeštajnih kapaciteta, u Novom Sadu su u avgustu 2018. godine najviše noćenja ostvarili turisti iz Srbije, zatim iz Nemačke, Hrvatske, Kine, Slovenije, Grčke, Izraela, Holandije, Poljske. Po noćenjima turista prve tri vanevropske zemlje su Kina, SAD i Australija.


SARADNJA SA TUROPERATORIMA I NOVINARIMA

U prethodnih nekoliko nedelja, TONS je ugostio nekoliko grupa novinara i turoperatora sa ciljem promocije Novog Sada kao turističke destinacije, koja ima veoma raznovrsnu ponudu i time se ističe od drugih mesta u Srbiji.

U toku avgusta meseca, u Novom Sadu boravila je manja ekipa jedne producentske kuće iz Njujorka koja je snimala kadrove za boravak u Novom Sadu, najviše namenjene turistima koji putuju porodično i to u prisustvu najmlađih članova.

Krajem avgusta meseca, na poziv Turističke organizacija Beograda, posetio nas je novinar koji piše za čuveni Lonley Planet, Kevin Raub. Gospodin Raub se najviše interesovao za samostalno istraživanje, iako je od strane TONS-a dobijao konstatno najbojle predloge za obilazak, ručak, odmor, razonodu, dodatne aktivnosti, ali i o pojedinostima iz urbanog, istorijskog ili kulturnog života grada.

Već u septembru mesecu, TONS je takođe na poziv svojih kolega iz TO Beograda ugostio brojne novinare. Najpre je u Novom Sadu boravila grupa novinara iz Slovačke, koja je imala priliku tokom boravka da se upozna sa znamenitostima Petrovaradinske tvđave, Sremskih Karlovaca, lepotama centra grada i da se upozna sa gastronomijom i vinskom kulturom ovog podneblja, a posebno su ih oduševili sugrađani koji su tokom njihovog boravka pokazali izuzetnu susretljivost i gostoprimstvo.

Među novinarima koji će svojoj publici u Slovačkoj preneti pozitivne utiske sa ovog studijskog putovanja, našli su se i predstavnici medijske kuće “Travel Channel” u Slovačkoj, kao i poznatog časopisa "Dimenzie“ i drugih renomiranih medijskih kuća.


Nakon ove posete, TONS je ugostio prvi put do sada grupu predstavnika turoperatora iz UAE. Ovo je bila izuzetna prilika i čast da specifičnom tržištu poput turista iz UAE, predstavimo egzotiku naše ponude koja za njih definitvno jeste drugačija. Pored centra grada, Sremskih Karlovaca, Salaša 137, Novi Sad je predstavljen i putem ribljih specijaliteta i drugih ukusnih "đakonija" koje su za naše goste predstavljale jedinstveno i novo iskustvo.

Ova grupa turoperatora generalno je zaniteresovana da organizuje ture za turiste koji putuju samostalno, a ne u okviru grupe i posebno ih je zainteresovala naša destinacija koja ima aerodrom na udaljenosti od jedan sat vožnje auto putem do centra Novog Sada, gde su im skoro svi turistički sadržaji na pešačkoj udaljenosti, a sama destinacija ih je oduševila jer odiše kako sami komentarišu "sofisticiranom i romantičnom atmosferom".

Do sada smo više puta ugostili predstavnike medijskih kuća iz Rusije, ali su nam gosti iz Federacije uvek dragi i uvek se potrudimo da im prikažemo nešto drugačiji Novi Sad.

Poslednjeg vikenda meseca septembra ugostili smo, takođe na poziv TO Beograda, grupu medija iz Rusije koji su imali priliku da se upoznaju sa bogatstvom izložbenih eksponata Muzeja Vojvodine, kao i sa vinskom ponudom Sremskih Karlovaca i jedinstvenim pogledom na grad sa Petrovaradinske tvrđave. Oduševilo ih je jedinstvo i suživot nekoliko naroda koji u Novom Sadu žive zajedno, deleći svoju kulturu i običaje nesebično jedni među drugima.Već početkom oktobra meseca, u poseti su nam bili i nekoliko novinara i jedan uvaženi somelijer iz Francuske. Tokom boravka obišli su znamenitosti centra grada, Muzej Vojvodine. Takođe, prisustvovali su i svečanom otvaranju sajma Lorist, 04.10.2018. u Novom Sadu.

Ova grupa novinara nam je došla putem Pokrajinskog Sekretarijata za privredu i turizam, kao i putem Udruženja "Ja volim Francusku" koja je ovom prilikom želela novinare da upozna sa raskošnom i raznovrsnom turističkom ponudom Novog Sada i okoline.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan