Traže se firme koje će sruštiti nekoliko objekata uz Klisanski most

Traže se firme koje će sruštiti nekoliko objekata uz Klisanski most

Grad planira rušenje objekata na nekoliko placeva uz Klisanski most, a Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) na tenderu traži firme koje će obaviti taj posao.

Procenjena vrednost javne nabavke je oko 6,7 miliona dinara bez PDV-a, s tim da će odabrani izvođači, pre nego što počnu s radovima, morati da izrade i odgovarajuću tehničku dokumentaciju.

Od sedam parcela čije je raščišćavanje predviđeno, po podacima Katastra, dve su na Sentandrejskom putu, dok su ostale u Ulici dr Jovana Andrejevića 24, 26, 33. Većina objekata je u javnoj svojini Grada, osim onih u Dr Jovana Andrejevića 26, za koje je zabeleženo da je 2018. pokrenut postupak eksproprijacije, dok je za porodičnu stambenu zgradu na kućnom broju 33 navedeno da je veći deo u vlasništvu Novog Sada, a manji Republike Srbije. Interesantan je podatak sa sajta Katastra da je nekoliko objekata izgrađeno bez dozvole za gradnju, piše "Dnevnik".

Firme koje UGZI odabere trebalo bi da izrade projekte i nacrte, te pripreme gradilište, nakon čega sledi rušenje objekata, zemljani radovi i raščišćavanje poseda. Predviđeni rok za završetak svih radova, uključujući i izradu tehničke dokumentacije, jeste tri meseca, tačnije 90 dana.

Ponude na tender Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije podnose se do 13. marta, a 40 dana kasnije biće doneta odluka o dodeli ugovora ili pak obustavi postupka.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Серафим

  pre 443 dana i 7 sati

  Доведите Весића и Малог, порушиће и катедралу у центру ако треба....Све у бетон залити, шта ће нам дрвеће и трава? Ту птице и керови кењају....

  Oceni komentar:
  2
  21
 • Jedina filozofija Partije

  pre 443 dana i 7 sati

  Ma nije bitno uopšte šta se radi, dok god postoji njihov procenat.
  Najgore je ako nema radova.
  Nema nikakvih manipulacija sa aneksima ugovora, cenama, dobavljačima kumovima i rođama.
  Zato, pravićemo i Spomenik Miki Mausu, samo da se otme javni novac.
  A onda - odjednom neko ima jahte, vikendice, džipove, decu na studijama u Oksfordu i Sorboni.
  Ništa se u Srbiji nije promenilo, niti će.
  Alavi vladaju dok ostalima dele vaučere, kartice i bonove za život.
  SPA - Srpska Partija Alavih ili SSA moderno.

  Oceni komentar:
  3
  15