Traži se firma koja će angažovati radnike da broje i kontrolišu putnike u gradskim autobusima

Traži se firma koja će angažovati radnike da broje i kontrolišu putnike u gradskim autobusima

JGSP "Novi Sad" na tenderu traži firmu koja će uposliti radnike za brojanje i kontrolisanje putnika u autobusima.

Za ovaj posao gradski prevoznik planira da potroši 4,8 miliona dinara sa PDV-om za godinu dana, a plaćaće se po satu angažovanja radnika. 

Kako primećuje 021.rs, ovo je znatno niža suma u odnosu na cenu koja je bila projektovana na neuspelom tenderu raspisanom u martu. Tada je procena bila da je za ovaj posao potrebno 16,8 miliona dinara. 

Od radnika firme koja dobije posao očekuje se da na nedeljnom nivou, na stajalištima, broje putnike koji ulaze i izlaze iz autobusa. Predviđeno je da se broji i u autobusima, na svakim vratima vozila, između dva stajališta. GSP će posebno odrediti kada i na kojim linijama će se brojati putnici.

Predviđa se i da radnici firme na svim ulazima kontrolišu da li putnici imaju važeću kartu. Oni koji nemaju kartu biće upućeni na prva vrata kako bi je kupili kod vozača.

Glavna razlika između ovako opisanog posla i onoga što rade kontrolori je ta što se putnik bez karte upućuje kod vozača, dok bi u suprotnom slučaju bio novčano kažnjen, piše 021.rs

Tender za brojanje i kontrolu putnika, koji je vredeo 11,4 miliona dinara, prošle godine dobile su Agencija za privremeno zapošljavanje "Laboris HRS" iz Novog Sada i Omladinska zadruga "Menadžer" iz Sremskih Karlovaca. Iste agencije su za isti posao dobile 9,6 miliona dinara 2021. godine.

GSP je i ranijih godina preko javnih nabavki rešavao pitanje kontrole putnika.  

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Loš plan nenaprednih ljudi

  pre 405 dana i 23 sata

  Dok Beograd lagano klizi ka ideji da Grad plaća svojim građanima gradski prevoz, što je i u svetu uobičajeno u svim NAPREDNIJIM zemljama, možemo krenuti od Češke...
  Za to vreme Novi Sad kao Grad Kulture planira sukobe građana sa pravom malom privatnom i uz to plaćeničkom vojskom.
  JGSP je odustao od te ideje sukoba, oprao ruke i sve prebacio na privatni sektor.
  Živi bili pa videli kako će to izgledati!
  Bivši kontrolori, a i neki od nas to znaju.

  Oceni komentar:
  0
  18