Traži se izvođač radova za spajanje ulice Bate Brkića i Futoškog puta

Traži se izvođač radova za spajanje ulice Bate Brkića i Futoškog puta

Vrednost posla Grad Novi Sad je procenio na više od 300 miliona dinara.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je 11. septembra tender za izvođače radova koji se najavljuju već nekoliko godina – spajanje ulice Bate Brkića s Futoškim putem.

Ko će prvo raščistiti, a zatim i izgraditi 550 metara novog bulevara, širokog 40 metara, znaće se u najboljem slučaju 11. oktobra, kada je zakazano otvaranje ponuda. Osim nastavka ulice Bate Brkića, predviđena je i rekonstrukcija ulica Anđe Ranković i Antuna Urbana i uređenje okoline Satelitske pijace.

Izbor izvođača radova odlagao se jer je tek nakon tri neuspela tendera Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije 12. aprila zaključila ugovor s beogradskom firmom DOO "Hidroprojekat–saobraćaj”, za inovaciju tehničke dokumentacije saobraćajnih površina, vodovoda i kanalizacije u ulici Bate Brkića, od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta, prenosi "Dnevnik".

Kako su objasnili u pomenutoj upravi, u pitanju je usklađivanje već urađenog glavnog projekta iz 2015. godine s novom zakonskom regulativom.

Ulica Bate Brkića imaće dve kolovozne trake od po šest metara, koje će deliti razdelna traka široka dva metra. S obe strane ulice biće izgrađene pešačke i biciklističke staze i parkinzi, a predviđena su i četiri autobuska stajališta.

Ulice Anđe Ranković i Antuna Urbana, u delu koji je obuhvaćen projektom, dobiće novi kolovoz, ali i obostrane pešačke staze, dok će se ukrštanje ulice Anđe Ranković s ulicom braće Dronjak izvesti kružnom raskrsnicom.

Uz saobraćajnu infrastrukturu, navedene ulice dobiće i novu javnu rasvetu, a biće rekonstrisan i semafor na raskrsnici ulice Bate Brkića, Futoškog puta i ulice Ilariona Ruvarca.

Pretpostavlja se da bi glavni građevinski radovi mogli najranije početi u novoj građevinskoj sezoni 2019. godine.

Kompletan tekst može se pročitati na sajtu "Dnevnika".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan