Tražnja za montažnim kućama na rekordnom nivou, do doma i za 6.000 evra

Tražnja za montažnim kućama na rekordnom nivou, do doma i za 6.000 evra

Montažne kuće postale su popularnije nego ikada. Korona kriza i želja građana da pobegnu od gradske vreve, a za neke pristojne pare, podigle su im tražnju na rekordne nivoe.

Brzina gradnje i dobijanje ključa u ruke i za manje od dva meseca, dodatno im je podgrejala prodaju.

Računica pokazuje da je montažnu kućicu, nekih 40 kvadrata, moguće pazariti i za manje od 10.000 evra. Cena kvadrata kreće se od oko 150 evra do oko 500 evra, a vrednost varira od niza faktora, piše Blic.

U ponudi su dva tipa gradnje: siva gradnja i ključ u ruke

Siva gradnja (koja ne uključuje postavljanje elektro instalacija, instalacija vodovoda i kanalizacije, kao ni postavljanje podnih obloga ni sanitarija) košta između 150 i 220 evra po kvadratu.

Ovom cenom obuhvaćeni su zidovi, odnosno drvena kontrukcija kuće sa izolacijom i gipsanim pločama. Za ovu cenu dobija se i spoljšna fasada kuće sa izolacijom, krečenje unutrašnjih zidova, krov, stolarija, kao i transport, istovar i montaža.

Uslov je da kupac prethodno napravi temelj i ploču na koju će se kuća i postaviti, a to za kuću od 40 kvadrata košta oko 1.000 evra.

Računica tako pokazuje da je kuću od 40 kvadrata moguće kupiti već za 6.000 evra, ali treba znati da će bar još nekoliko hiljada koštati sve neophodne instalacije i temelj.

S druge strane, ključ u ruke, gde se dobija kompletno završena kuća, košta od 300 do 500 evra po kvadratu, a u zavisnosti od toga da li se radi izgradnja temelja ili ne.

Za cenu od 500 evra po kvadratu praktično je moguće dobiti celu kuću sa svim instalacijama, kupatilom, podovima, terasom, kuhinjom, ali i temeljem na koji se postavlja. Računica tako pokazuje da je kuću od 40 kvadrata moguće kupiti za 20.000 evra i da se za te pare dobija kompletno opremljen objekat. U 40 kvadrata nalaze se kupatilo, kuhinja, soba, terasa, a kuću je moguće izvesti i na sprat.

Oceni vest:
11
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Jelena

  pre 752 dana i 13 sati

  Bas me zanima kod koga mozes da uzmes za te pare kucu?

  Oceni komentar:
  2
  6
 • IZNOGUD

  pre 752 dana i 6 sati

  Jelena...pogledajte Negal iz Ivanjice..montažne kuće..Verovatno ima još firmi..nije problem pronaći ih...

  Oceni komentar:
  0
  6