TRG REPUBLIKE: U Novu godinu uz zvuke regea i džeza

TRG REPUBLIKE: U Novu godinu uz zvuke regea i džeza

Novi koncept proslave novogodišnjih i božićnih praznika u Novom Sadu, pod nazivom "Dve.Nove", biće predstavljen na četiri gradske lokacije – Trgu slobode, Trgu republike, Dunavskom parku i Studiju M.

Tokom trajanja ove manifestacije, predstaviće nam se više od 100 izvođača najrazličitijih muzičkih žanrova, od muzike za decu, popa, roka, džeza do klasične i filmske muzike.

Novosadski Trg republike, mesto na kojem će biti otvoren festival "Dve.Nove", nudi izuzetno bogat i raznovrsan trodnevni program, od kog izdvajamo nastupe bendova Irie FMDrum'n'Zez u novogodišnjoj noći. 

Među prvim izvođačima, koji će nastupiti 30. decembra, našla se i Milena Jančurić, mlada Novosađanka, flautistkinja sa diplomom prestižnog Berkli univerziteta, koja da se raduje novom konceptu dočeka Nove godine.

- Prvi razlog je činjenice da festivalski koncept proslave omogućava da svako, na osnovu ličnog ukusa i senzibiliteta, može da pronađe nešto za sebe. Jako je važno što će novosadski muzičari i grupe imati priliku da se predstave svojim sugrađanima Ujedno, organizovanjem dočeka na više lokacija „ceo grad slavi“. Bila sam u prilici da takav koncept novogodišnje proslave doživim u nekoliko evropskih gradova, tako da mogu reći da je ovogodišnji program dočeka Nove godine u Novom Sadu na svetskom nivou – kazala je Milena Jančurić.

Najavljujući šta Milena Jančurić group priprema za (pred)novogodišnji nastup na Trgu republike, Milena kaže da ona i njeni muzičari generalno izvode njene kompozicije.

- Pošto su moje kompozicije, iskreno, uglavnom sentimentalnog zvuka odlučili smo se da zbog "novogodišnjeg duha" i nastupa na otvorenom u program uvrstimo i neke poznatije džez numere čiji su aranžmani u novogodišnjem i božićnjem raspoloženju i na taj način uveselimo publiku, dakle pripremamo jedan Novogodišnji džez-star program – najavila je mlada novosadska flautistkinja.

Pogledajte program i satnicu novogodišnjih koncerata na Trgu republike. 

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan