TRG SLOBODE: Počelo pravljenje "Mozaika za Ginisa"

TRG SLOBODE: Počelo pravljenje "Mozaika za Ginisa"

Danas, 30. septembra, u 9 sati građani iz cele zemlje počeli su da prave "Mozaik za Ginisa" sastavljenog od čepova, veličine 621 metar kvadratni koji će biti postavljen na Trgu slobode.

Akciju koju su podržali Fondacija "Novi Sad 2021" i Omladinska prestonica Evrope "Opens" iniciralo je Udruženje "Čepom do osmeha" koje je za pet godina postojanja sakupilo čak 85 tona čepova i pomoglo više od 16 mališana sa invaliditetom.

Akcija "Čepom do osmeha" je nastala na inicijativu diplomirane ekološkinje i predsednice Humanitarno-ekološke organizacije "Čepom do osmeha" Vanje Petković iz Novog Sada. Cilj akcije je recikliranje čepova radi prikupljanja sredstava za kupovinu pomagala deci sa invaliditetom ili sa nekom smetnjom u razvoju, kako bi im se olakšala svakodnevica. Sakupljene količine čepova od plastike se odvoze u reciklažni centar, a prikupljena sredstva se koriste u humanitarne svrhe.

Oko 300 volontera iz Niša, Novog Sada, Negotina, Aleksinca, Subotice, Sombora, Raške, Beograda i drugih gradova će sa Trga slobode u Novom Sadu, mozaikom sa motivima grada, ekologije i zaštite životne sredine, u svet poslati sliku sa porukom o važnosti zaštite životne sredine. Sklapanje mozaika trajaće od 9 do 17 sati, a snimak manifestacije u Novom Sadu biće prosleđen Ginisovoj komisiji.

Ceo događaj gledaoci će imati priliku da prate u specijalnoj emisiji na Prvom programu Radio-televizije Vojvodine.

- Od 15 časova i 5 minuta do 16.55 sati 30. septembra imaće svi naši gledaoci priliku da prate emisiju "Čepom do rekorda" gde će osam poznatih ličnosti, javnih ličnosti koje su podržale ovu akciju, biti i priče o tome kako je nastala organizacija "Čepom do osmeha", kako i zašto se baš skupljaju čepovi, dakle, zanimljiv program, dva sata programa, 30. septembar, Trg slobode, ali direktan prenos na RTV prvi program – kaže Anita Savić, urednica emisije "Čepom do rekorda" RTV.

- Akciju Čepom do osmeha podržali smo kroz svih sedam naših medijskih platformi. Pored toga, u samom RTV prikupljeno je, u prethodnih pet godina, od kada traje akcija preko dva miliona čepova – dodala je Sanda Pelagić, PR RTV.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan