Tri hiljade dinara za korišćenje mobilnog telefona u saobraćaju

Tri hiljade dinara za korišćenje mobilnog telefona u saobraćaju

Igra "Pokemon GO" izuzetno je popularna i u Srbiji, a mladi s kojima je O radio razgovarao uglavnom ne znaju da je korišćenje mobilnog telefona u saobraćaju i slušanje muzike prekršajno delo za koje je određena kazna od 3.000 dinara.

Neko voli da igra "Pokemon GO", neko da sluša muziku dok hoda, međutim previše je mladih Novosađana/ki koji ne znaju da je aktivno učešće u saobraćaju uz korišćenje telefona ili slušanje muzike, poput prelaska pešačkog prelaza, kažnjivo sa 3.000 dinara. Naravno, malo ko je u zbilji kažnjen na ovakav način, što je navelo novinare O radija da ispitaju zašto mladi ne poznaju zakon, zašto se ovakvi prekršaji tolerišu i zašto bi većina mladih ponovila prekršaj nakon što je saznala da je postupak kažnjiv.

Maloletni A.K. koristi telefon u saobraćaju, ali ne gleda u njega stalno. Nije znao da je to kažnjivo i verovatno će kao i do sada nastaviti da koristi telefom. Upitan da li selektivna primena zakona u Srbiji utiče na njegovu odluku odgovorio je "da, verovatno".  Maloletni I.T. sluša dosta muzike, sada je pokemon trener, ali kaže da pazi u saobraćaju. Nije znao da je kažnjivo koristiti telefon u saobraćaju, mada uvek gleda levo-desno "da ne bi poginuo". Ni on neće promeniti odluku i i dalje će se igrati dok je pešak. Za Srbiju kaže da se nijedan zakon u njoj ne sprovodi ozbiljno i neki ljudi su prosto nekažnjivi. Da je u Švedskoj, veli, poštovao bi zakon.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan