Tri osobe iza rešetaka zbog  zloupotrebe položaja odgovornog lica

Tri osobe iza rešetaka zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odelјenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su odgovorna lica preduzeća iz Ruskog Krstura V. Š. (1953) iz Beograda i Z. B. (1957) iz Kule, kao i bivše odgovorno lice istog preduzeća M. A. (1963) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Kako se sumnja, V. Š. i Z. B. su u decembru 2015. godine zaklјučili ugovor sa jednom firmom iz Vrbasa, na osnovu kog je ovo preduzeće predalo prerađene prehrambene proizode firmi iz Ruskog Krstura, u kojoj su osumnjičeni odgovorna lica.

Međutim, po nalogu V. Š, Z. B. i M. A, navedena roba je u toku 2016. i 2017. godine prodata ili iskorišćena za plaćanje bez znanja i saglasnosti oštećene firme. Na taj način, firma osumnjičenih je stekla protivpravnu imovinsku korist i oštetila preduzeće iz Vrbasa za iznos od 135.826.460 dinara.

Troje osumnjičenih se takođe terete da su, u saradnji sa odgovornim licem jednog preduzeća iz Temerina ugovorili besplatno skladištenje smrznutog povrća, a nakon toga su i otkupili veće količine, ali ga nisu platili, nego su onemogućili vlasniku robe da povuče preostale zalihe.  Na taj način, oštetili su temerinsko preduzeće za 6.645.281 dinar.

Osumnjičenima je određen pritvor do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odelјenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan