Tribina "Tito i mi" večeras u klubu "Tribina Mladih"

Tribina "Tito i mi" večeras u klubu "Tribina Mladih"

Večerašnja "Zelena debata" inspirisana je nekadašnjim Danom mladosti.

U okviru ciklusa "Zelena debata", tribina pod nazivom "Tito i mi" biće održana u  četvrtak, 25. maja u 19.30 časova u klubu "Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada.

Autor i moderator je Danilo Koprivica, a na tribini će, osim autora, govoriti i prof. dr Uranija Kozmidis Luburić, prof. dr Srđan Šljukić – sociolog  i Jovanka Čolak Kiralj – poslanica u Skupštini APV.

- Četrnaesta po redu "Zelena debata", inspirisana je 25. majem, virtuelnim Titovim rođendanom, datumom koji starije generacije pamte kao praznik – Dan mladosti. Da li je naše vreme precenilo značaj političkih prava i sloboda i to na uštrb nekih drugih građanskih prava i sloboda ali i obaveza i odgovornosti? Da li nove generacije smatraju da su mitovi i kultovi barem delimično opravdani? Šta o tome misle mladi, saznaćemo zahvaljujući onlajn anketi Fejsbuk stranice "Uživo sa NS ulica" koju prati preko 80.000, uglavnom mlađih pratilaca. Deo odgovora, uz obilje autentičnih sećanja i socioloških razmatranja čućemo i u otvorenom razgovoru sa veoma interesantnim i kompetentnim sagovornicima – poručuje se u pozivu na tribinu.

O UČESNICIMA:

• prof. dr Uranija Kozmidis Luburić je dete revolucionara, nedavno preminule Ide Sabo i Fila Kozmidisa, grčkog komuniste i partizanskog komandanta. Nosilac je štafete 1972. godine,  koju je za Titov osamdeseti rođendan izradio Jovan Soldatović. Prema sopstvenim rečima, večita je i odana pionirka.

• Jovanka Čolak Kiralj je pokrajinska poslanica ali je javnost pamti kao dobrotvora i najpre kao sestričinu Jovanke Broz koju je godinama pazila i negovala. Autor je knjige "Moja tetka Jovanka Broz i ja".

 prof. dr Srđan Šljukić je sociolog, posvećen sociologiji sela ali i veoma inspirativan mislilac kada je reč o (de)konstrukciji mitova.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan