"TRŽNICA": U petak se otvara Najlon pijaca

"TRŽNICA": U petak se otvara Najlon pijaca

Maske i rukavice obavezne za sve.

Javno komunalno preduzeće "Tržnica" Novi Sad obavestilo je javnost da od petka, 8. maja 2020. godine otvara Najlon pijacu uz Odluku o planu mera zaštite od COVID-19. 

Tako će radno vreme pijace za korisnike biti od petka do nedelje u vremenu od 6 do 13 časova.

U Odluci se dalje navodi da su svi zaposleni su obavezni da nose maske i rukavice, po potrebi i vizir, dok su  zakupci koji rade na Najlon pijaci obavezni da od ulaska do izlaska sa pijace nose zaštitnu masku i rukavice, uz poštovanje mere socijalne distance.

Takođe, svi kupci koji dolaze na Najlon pijacu dužni su da nose masku i rukavice, poštujući meru socijalne distance.

U slučaju većeg broja osoba koje se nalaze na pijaci, od broja predviđenog merama Vlade Republike Srbije, odnosno jedne osobe na površini od četiri metra kvadratna, šef pijace ima ovlašćenje da privremeno zatvori pijacu kako bi obezbedio adekvatnu socijalnu distancu, navodi se u Odluci.

Osim toga, šef pijace može da udalji zakupca bez zaštitnih sredstava u vidu maske i rukavica, dok se naplata i komunikacija sa zakupcima mora odvijati uz sve zaštitne mere i poštovanje socijalne distance.

Sva prodajna mesta su minimum širine dva metra i maksimalno je moguće prisustvo jednog prodavca po jednom prodajnom mestu, a u slučaju veće tražnje pred prodajnim mestom, korisnik prodajnog mesta je dužan da održava red i socijalnu distancu za to prodajno mesto.

Ugostiteljski lokali su dužni da u potpunosti u svom radu poštuju preporuke Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19.

Sredstva dezinfekcije koja su dostupna zakupcima i kupcima se obezbeđuju na glavnom ulazu u upravnu zgradu, kao i sanitarnom čvoru.

Pre i posle radnog vremena Najlon pijace, kompletan pijačni prostor će biti dezinfikovan od strane ovlašćenog preduzeća, kaže se na kraju saopštenja JKP "Tržnica".

Oceni vest:
6
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan