Tužilaštvo čeka informacije da li je saradnik gradonačelnika napao demonstrante

Tužilaštvo čeka informacije da li je saradnik gradonačelnika napao demonstrante

Osnovno javno tužilaštvo (OJT) u Novom Sadu još uvek čeka na izveštaj policije o napadu na demonstrante tokom ekološkog protesta na Mostu slobode, u decembru prošle godine.

Kako novosadski Radio 021 saznaje u tužilaštvu, zatražene su informacije od policije na osnovu krivične prijave koju su opozicione političke stranke podnele protiv Marka Bosanca zvanog Boske. Opozicija tvrdi da se on sukobio sa građanima, navodeći da se radi o bliskom saradniku gradonačelnika Miloša Vučevića.

Tokom protesta protiv Rio Tinta, koji su se održavali širom Srbije 4. decembra, došlo je do sukoba između okupljenih građana i grupe momaka koja je kolima stigla na Most slobode, iz pravca Mišeluka, zahtevajući da prođu kroz blokiranu raskrsnicu.


Kako se vidi na snimcima među okupljenim momcima bila je i osoba, za koju opozicija tvrdi da je vlasnik kompanije "Montop HRS" Marko Bosanac Boske, a koji je udario demonstranta, nakon čega je došlo do stampeda okupljenih zbog čega je grupa pobegla.

Policija nije reagovala na protestu uprkos pozivima građana da su zabeleženi incidenti. Automobili u kojima je došla grupa ostali su još neko vreme pred raskrsnicom i nakon što su demonstranti krenuli u protestnu šetnju.

Tužilaštvo je povodom krivične prijave na osnovu Zakonika o krivičnom postupku, podnelo Policijskoj upravi Novi Sad zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja, te će nakon dostavljanja izveštaja o utvrđenim činjenicama u vezi navedenog događaja od strane PU Novi Sad, biti doneta javnotužilačka odluka – naveli su kratko u tužilaštvu. 

Ceo tekst možete pročitati na sajtu Radija 021.

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan