Tužilaštvo saopštilo uzrok smrti Muamera Zukorlića

Tužilaštvo saopštilo uzrok smrti Muamera Zukorlića

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru saopštilo je danas da je obdukcionim nalazom utvrđeno da je lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću koja je nastupila kao posledica naglog pogoršanja funkcije i prestanka rada srca.

Više javno tužilaštvo je, kako se navodi u saopštenju, postupajući po krivičnoj prijavi koju je podneo njegov sin Usame Zukorlić protiv NN lica zbog krivičnog dela teško ubistvo, odredilo ekshumaciju radi obdukcije posmrtnih ostataka tela kao i hemijsko-toksikološku analizu bioloških ostataka u cilju uvažavanja uzroka smrti muftije.

U saopštenju se navodi da je juče Zavod za sudsku medicinu u Nišu dostavio Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru objedinjeni nalaz i mišljenje zajedno sa nalazom i mišljenjem Zavodom za zdravstvenu zaštitu radnika Novi Sad u kojem je navedeno da izmerene vrednosti koncentracije toksičkih metala i metaloida u uzorcima se nalaze u okviru normalnih vrednosti za ove vrste uzoraka i ne predstavljaju neposredan ni posredan uzrok akutne i hronične intoksikacije i time nisu uzrok smrti Zukorlića. 

U saopštenju se dodaje da je "uzimajući u obzir celokupnu medicinsku dokumentaciju sada pokojnog Muamera Zukorlića i obdukcioni nalaz, smrt prirodnog porekla te da je nastupila kao posledica naglog pogoršanja funkcije i sledstvenog prestanka rada srca na terenu od ranije prisutnog teškog i progresivnog oboljenja srca", prenosi Euronews.rs.

Podsećamo, Zukorlić je iznenada preminuo 6. novembra prošle godine. Ovu vest je potrvio Mešihat Islamske zajednice u Srbiji, a Novi Pazar je doneo odluku da se dan kasnije, u nedelju 7. novembra, u ovom gradu proglasi Dan žalosti. Zukorlić je nakon toga sahranjen u selu Orilje kod Tutina.

Međutim, njegov sin, Usame Zukorlić, održao je 10. aprila konferenciju za medije na kojoj je naveo da porodica ima sumnje da njegov otac nije preminuo prirodnom smrću. Usame Zukorlić, koji je i predsednik Stranke pravde i pomirenja, naveo je tada da porodica sumnja da je "Muamer Zukorlić otrovan", te da će zbog tih sumnji pokrenuti postupak pred nadležnim državnim organima u Srbiji. 

Tužilaštvo naložilo ekshumaciju tela Muamera Zukorlića zbog sumnje da je otrovan

Sutra ekshumacija tela Muamera Zukorlića

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan