U Gerontološkom centru "Novi Sad" uveden 14-dnevni karantin

U Gerontološkom centru "Novi Sad" uveden 14-dnevni karantin

Gerontološki centar "Novi Sad" je od juče u potpunom, preventivnom 14-dnevnom karantinu, gde su i zaposleni zajedno sa korisnicima, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Zaposleni, zajedno sa korisnicima su u karantinu 14 dana, 950 korisnika i 145 zaposlenih, koji neće biti ni za Vaskrs, ni za druge praznike kod svoje kuće, već sa svojim korisnicima, sa kojima su izolovani – izjavio je Vučević za TV Pink.

On je naglasio da su gerontološki centri i domovi za stara lica vrlo osetljivo pitanje, što se pokazalo ne samo u Srbiji, nego i u zapadnim zemljama, da je to najranjivija kategorija stanovništva, odnosno da su te ustanove potencijalna žarišta.

Ako tu uspemo da izdržimo da ne dođe do širenja virusa, brže ćemo uspeti da izađemo iz ove situacije – kazao je gradonačelnik.

Naveo je da Novi Sad poslednjih dana beleži niži prosek zaraženih u odnosu na broj testiranih, ali da "to ne znači da treba da se opuštamo, jer smo ispod republičkog proseka". Naglašava da je to, pre svega, zasluga građana koji su disciplinovani i najveći broj njih poštuje savete lekara i mere državnih ograna, ali da je to i zasluga ljudi iz zdravstva, koji su izdržali prvi udar i stvari stavili pod kontrolu.

Na žalost, videli smo primer naših prijatelja u Nišu i nekim drugim gradovima na jugu Srbije, pre svega u Nišavskom i Topličkom okrugu, da i jedna greška vam promeni za sekundu situaciju i iz jednog povoljnog razvoja vi dobijete potpuno katastrofičan scenario –  kazao je Vučević.

Oceni vest:
6
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan