U KCV-u se leči 68 pacijenata obolelih od Kovida-19

U KCV-u se leči 68 pacijenata obolelih od Kovida-19

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno je hospitalizovano 68 pacijenata zaraženih korona virusom, od kojih je četvoro priključeno na respirator.

To  je sedmoro obolelih manje u odnosu na ponedeljak, podseća Radio 021. Takođe, u odnosu na juče, na respirator je priključen jedan pacijent manje. I dalje se ne zna da li je stanje tih pacijenata poboljšano ili je među njima bilo i preminulih jer se već duže vreme ne objavljuju podaci o broju umrlih od Kovida-19 u Novom Sadu.

Iz Kliničkog centra Vojvodine napominju da se kod velikog broja ostalih hospitalizovanih koji su oboleli od korona virusa, a s obzirom na težinu kliničke slike, uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.

Ova zdravstvena institucija apeluje na građane, a u cilju sprečavanja širenja i oboljevanja od Kovid-19 virusne infekcije, da je obavezno pridržavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitnih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju u zatvorenom prostoru.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan