U KCV-u se od korona virusa leči 56, a pet osoba je na respiratoru

U KCV-u se od korona virusa leči 56, a pet osoba je na respiratoru

U Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu od Kovid-19 infekcije trenutno leči 56, a u Opštoj bolnici u Pančevu 81 pacijent. Od toga, na mehaničku ventilaciju je u KCV priključeno pet, a u pančevačkoj bolnici dva pacijenta.

U privremenoj izolacionoj bolnici u hali 1 Novosadskog sajma predviđenoj za smeštaj obolelih sa lakšom kliničkom slikom Kovid-19 infekcije, trenutno se nalaze 34, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Junaković" u Apatinu 47 pacijenata.

Na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, od Kovid-19 infekcije leči se petoro dece i sva ona su u dobrom opštem stanju.

Paralelno sa nastavkom intenzivne borbe protiv epidemije, zdravstveni sistem AP Vojvodine funkcioniše i u svim drugim segmentima, pa je, prema rečima pokrajinskog sekretara za zdravstvo prof. dr Zorana Gojkovića, u poslednjih sedam dana u medicinskim ustanovama u pokrajini građanima pruženo više od 300.000 usluga koje nisu vezane za Kovid-19 infekciju.

Uprkos relaksaciji mera koja je rezultat uspešne borbe protiv epidemije, za konačnu pobedu nad virusom Kovid-19 i dalje je od odlučujućeg značaja da se građani ponašaju maksimalno odgovorno i da primenjuju sve mere predostrožnosti, uključujući striktno poštovanje socijalne distance, nošenje zaštitnih maski i rukavica i upotrebu dezinfekcionih sredstava.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan