U naselje pored Satelitske pijace uskoro ulaze bageri

U naselje pored Satelitske pijace uskoro ulaze bageri

Rušenje dela naselja u blizini Satelitske pijace poznatog kao Tozinovac trebalo bi da počne uskoro, saznajemo u ZIG - u, pošto je ovo preduzeće u postupku javne nabavke zaključilo ugovor početkom juna s beogradskim preduzećem "Noris inženjering“ da kuće koje su odavno iseljene u postupku eksproprijacije, sruši.

- U toku je ishodovanje dozvole za rušenje i kada se dobije rešenje o tome stvoriće se uslovi za početak raščišćavanja terena radi izgradnje saobraćajnice na trasi produžetka Ulice Bate Brkića koja će povezati Novo naselje s Futoškim putem. "Noris inženjering“ ima deset dana za ovaj posao od trenutka kada bude uveden u posao - predočili su u ovom javnom preduzeću.

Objekti predviđeni za rušenje nalaze se u ulicama Miloja Čiplića, Đorđa Krstića, Isidore Sekulić, Stevana Petrovića Brila i Živka Radovanovića.

Međutim u delu Tozinovca ostaće još kuća u kojima se stanuje, jer nije ceo potez oko Satelitske pijace namenjen za izgradnju sabraćajnice. Zato će najava rušenja obradovati preostale žitelje na tom potezu zbog neuređenog terena gde se skupljaju psi lutalice, odlaže smeće i ne kosi trava.

ZIG je otkupio samo parcele kojima će ići put, a vlasnici preostalih kuća treba da se s investitorima dogovore oko njihovog rušenja, jer je na toj lokaciji predviđena izgradnja stambenih zgrada. Podsećamo da će saobraćajnica kako je ZIG ranije najavio, imati dve kolovozne sa po dve saobraćajne trake širine tri metra, razdelno ostrvo širine dva metra i parkinge za koso parkiranje. Predviđene su i obostrane biciklističke staze široke dva metra, pešačke staze širine tri metra i autobusko stajalište. Raskrsnice Futoški put i Ulica Bate Brkića i Futoški put i Ulica Anđe Ranković biće četvorokrake. Izgradiće se i pristupne saobraćajnice, javno osvetljenje i hortikulturno uređenje lokaliteta.

Nova saobraćajnica je jedan od najznačajnijih gradskih projekata koja treba da rastereti opterećenu raskrsnicu Bulevara Jovana Dučića i Bulevara Slobodana Jovanovića.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan