U nedelju protest na Trgu slobode zbog intervjua Informera

U nedelju protest na Trgu slobode zbog intervjua Informera

Protest za koji je povod objavljivanje intervjua sa silovateljem u "Informeru" održaće se i u Novom Sadu u nedelju, 2. oktobra od 18 časova na Trgu slobode.

Kako javlja novosadski Radio 021, protest organizuje neformalna grupa građanki i građana kojima je podršku objavom na Instagramu oglasila i "Ženska solidarnost", neformalni kolektiv koji je organizovao okupljanje u Beogradu ispred redakcije "Informera".

Organizatori za 021.rs navode da protest u Novom Sadu organizuje spontano okupljena grupa građana, te da su sve organizacije dobrodošle u svojstvu građana, ali bez obeležja. 

Kako kažu, objavljivanje intervjua i sve što je usledilo je samo povod za protest koji treba da ukaže na šire probleme u našem društvu.

Slučaj Igora Miloševića nije izolovan. Informer je pokazao na koji način se doživljava tema silovanja i koliko su odsutni poštovanje i podrška žrtvama. Ne protestujemo samo za trenutnu bezbednost žena u Srbiji, već sa ciljem dizanja svesti o većem problemu koji dovodi do ovakvih situacija. Bezuslovno puštanje na slobodu ovog zločinca, koji očigledno i nakon odslužene kazne predstavlja opasnost, uvreda je za sve žrtve silovanja u našoj zemlji – navode u odgovoru za 021.rs.

Na pitanje da prokomentarišu to što je Igor Milošević priveden nakon intervjua i prijave "Informera", kažu da je to neki vid pokušaja da se "operu ruke". 

Organizatorke i organizatori protesta zahtevaju povlačenje intervjua i svih sadržaja u vezi sa intervjuom sa svih platformi, kao i javno izvinjenje "Informera" žrtvama silovanja i građanima Srbije. 

Okupljanje je na Trgu slobode, kod spomenika Svetozaru Miletiću, u 18 časova.

Ceo tekst pročitajte na sajtu Radija 021.

Oceni vest:
5
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vladari iz senke uspešno podmeću

  pre 56 dana i 13 sati

  Čitava ta protivpravna ujdurma je podmetnuta Srbiji da bi se kompromitovala i izašla na Međunarodni sud zbog kršenja građanskih prava.Nije ni završena, a viđeniji portal u stranom vlasništvu već pokreće novi,identičan slučaj! Još jednog silovatelja treba medijski proganjati i nevalidno i nepravno mu suditi.
  Po neproverenim informacijama, britanska advokatska kancelarija je već ponudila uhapšenom zastupanje pred Međunarodnim sudom pravde radi odštete.
  Sve će biti korišteno za suspenziju Srbije.

  Oceni komentar:
  1
  2
 • Zgrožen

  pre 56 dana i 13 sati

  Ako portali jačih medija u stranom vlasništvu budu korišteni kao Sud, šta sledeće treba da očekujemo?
  Proganjanje ljudi po ulicama na poziv medija? Izvršenje kazne na ulici - linč?
  Lajkovanje na portalu koje treba da dovede do kazne bez dokazanog dela?
  O svemu navedenom već ima dosta snimljenih filmova koji pokazuju kako izgleda suđenje
  putem medija koje neko iz sveta izgleda želi da testira u Srbiji - pa uvodi u svetu.
  Namerno je odabran silovatelj, zbog male tolerancije.

  Oceni komentar:
  1
  3
 • Danilo

  pre 56 dana i 13 sati

  Nema organizatora, spontan skup, megafon će držati Pogačar. Več toliko puta viđen scenario da bukvalno sada samo oni sa platnih spiskova idu tamo, možda prevare nekog penzionera koji put.

  Oceni komentar:
  0
  2