U nedelju protest za "Aleksin zakon" u devet gradova

U nedelju protest za "Aleksin zakon" u devet gradova

U nedelju 20. marta u 14:45 na Trgu slobode održaće se novi protest za Aleksin zakon u organizaciji grupe građana "Dva minuta tišine".

- Ovaj dan je poseban iz više razloga. U nedelju će devet gradova Srbije (Niš, Sombor, Vršac, Bačka Palanka, Bačka Topola, Loznica, Šabac, Pirot i Novi Sad) u isto vreme gromoglasnom tišinom poručiti "Hoću Aleksin Zakon!".

Drugo, tog 20. marta bi Aleksa Janković proslavio svoj 19. rođendan. I tog 20. marta, neformalna grupa građana "2 minuta Tišine!" će obeležiti prvu godinu rada.

Svedoci smo koliko ima nasilja među decom školskog uzrasta. Pošast poznatija kao vršnjačko nasilje mora da bude zaustavljena. Neformalna grupa građana "2 minuta Tišine!" već više od dva meseca organizuje skupove podrške usvajanju "Aleksinog Zakona" koji bi oštrije regulisao ponašanje aktera prilikom pojave vršnjačkog nasilja.

Sve više gradova se uključuje u akciju. Ove nedelje će biti devet gradova, dok interesovanje za "Aleksin Zakon" raste iz nedelje u nedelju.

Vreme je da podržimo usvajanje "Aleksinog Zakona"! Vreme je da podržimo bezbedniju budućnost naše dece! - stoji u saopštenju udruženja građana "Dva minuta tišine".

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan