U Novom Sadu otvoren "Sajam meda i starih zanata"

U Novom Sadu otvoren "Sajam meda i starih zanata"

Na manifestaciji će se predstaviti oko 50 izlagača, proizvođača meda, pčelarske opreme i starih zanata iz cele Srbije, a akcenat je stavljen na proizvode koji su prepoznati kao jedinstveni na tržištu po svom kvalitetu i specifičnostima.

Ovogodišnji "Sajam meda i starih zanata" realizuje se na Trgu republike u Novom Sadu, a svečanom otvaranju u petak 20. aprila prisustvovao je i član gradskog veća za privredu Milorad Radojević.

- Zadovoljstvo mi je što se ponovo srećemo na ovoj manifestaciji. Kontinuirano održavanje ovakvih susreta samo je potvrda kvaliteta, i dokaz da pčelarstvo kao privredna delatnost ima svoju perspektivu. Nadam se da će sajam biti idealno mesto susreta proizvođača i potrošača zdrave hrane, ali i da će se podići nivo znanja potrošača o korisnosti meda i pčelinjih proizvoda. Važno je da tradicionalne proizvode koji su prepoznati kao jedinstveni na tržištu, predstavljamo kao brend Srbije na regionalnom, ali i na svetskom tržištu, a Grad Novi Sad će nastaviti da pruža punu podršku proizvođačima, kako finansijski, tako i na polju promocije – rekao je Radojević.


Manifestaciju organizuje Društvo pčelara "Jovan Živanović" iz Novog Sada, kao član Saveza proizvođača tradicionalnih proizvoda "Original Srbija" koji se bavi zaštitom, afirmacijom i brendiranjem autentičnih proizvoda na teritoriji Srbije.

Pored "Fruškogorskog lipovog meda“, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa svojstvima drugih sertifikovanih proizvoda, od kojih su još dva sa teritorije grada Novog Sada, a to su čuveni "Futoški kupus“ i "Begečka šargarepa“.

"Sajam meda i starih zanata" trajaće do nedelje 22. aprila.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan