U Novom Sadu povećan broj obolelih od korone koji su priključeni na respiratore

U Novom Sadu povećan broj obolelih od korone koji su priključeni na respiratore

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 120 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od infekcije Kovid-19.

Od toga, kod šest pacijenta s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lečenje zahteva primenu invazivne mehaničke ventilacije. Podsećamo, juče ja u KCV-u na respiratore bilo priključeno troje pacijenata. 

U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 19 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su zaraženi korona virusom.

Kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata koji su oboleli od Kovida-19, a s obzirom na težinu kliničke slike uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora, kažu iz KCV, a prenosi "Dnevnik".

Takođe, apeluju na građane da je obavezno pridražavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitinih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju u zatvorenom prostoru.

Podsećamo, u Novom Sadu je povećan i broj novozaraženih u odnosu na prethodne dane – 219. U Beogradu je, tradicionalno, najveći broj potvrđenih slučajeva – 1.144, na trećem mestu je Kraljevo sa 60, slede Niš sa 50, Vranje sa 32, Zrenjanin sa 29, Pančevo sa 25, i Sremska Mitrovica sa 22 novoobolela.

Oceni vest:
5
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan