U Novom Sadu prošle godine zaplenjeno 153 kilograma droge

U Novom Sadu prošle godine zaplenjeno 153 kilograma droge

Novosadska policija najavila nastavak borbe na suzbijanju distribucije opijata.

Tokom  prethodne godine nije bilo pauze u borbi protiv narko-dilera i proizvođača droge u Novom Sadu i okolini, a u Policijskoj upravi u Novom Sadu najavljuju nove akcije.

Kako za "Novosti" kaže Slobodan Drmanac, načelnik Odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Novi Sad, otkriveno je čak šest laboratorija za prozvodnju droge, a zaplenjeno je nešto više od 153 kilograma raznih narkotika.

Veliki uspeh, otkrivanje laboratorija i zaplena velike količine droge, zabeležen je početkom aprila u dve odvojene akcije. Operativci su otkrili pet laboratorija za uzgoj marihuane i zaplenili više od 1.500 sadnica i 10 kilograma suve biljke, kao i oko 26.000 evra. U ovim akcijama uhapšeno je pet osoba, osumnjičenih za nelegalnu prodaju droge.


- U saradnji sa tužilaštvom oduzeta je imovina, više skupocenih automobila, manja jahta, skuter "jamaha". Ubrzo posle toga, polovinom maja, u Novom Sadu je zaplenjeno oko 11 kilograma marihuane, pištolj i municija, a nekoliko dana kasnije u opsežnoj akciji na suzbijanju narkomanije uhapšene su tri osobe. Tada je zaplenjeno blizu pet kilograma različitih narkotika, više komada nelegalnog oružja, ručna bomba i 320 metaka različitog kalibra, kao i 16.000 evra za koje se veruje da potiču od prodaje narkotika. Dok je u automobilu jednog policajca iz stanice u Petrovaradinu nađeno čak 14 kilograma marihuane –
 predočio je Drmanac za "Novosti"

To su samo neke od akcija novosadske policije prethodnih meseci u suzbijanju narkomanije, proizvodnje i preprodaje opojnih droga, koja je već godinama prioritet operativcima kriminalističke policije. Prema najavama Policijske uprave Novog Sada, akcije će nesmanjenim tempom biti nastavljene i u 2018. godini.

"TRAVA" U MASTI: Da krijumčarima narkotika ne nedostaje domišljatosti, svedoči i slučaj od 24. februara, kada su operativci iz Novog Sada otkrili marihuanu u prtljažniku "alfa romea", na auto-putu Beograd – Novi Sad. Droga je bila sakrivena u kanti sa mašću, ali i ispod džaka sa lukom, u kartonskoj kutiji.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan