U novosadskim bolnicama leče se 123 pacijenta obolela od Kovida-19, petoro ih je na respiratorima

U novosadskim bolnicama leče se 123 pacijenta obolela od Kovida-19, petoro ih je na respiratorima

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno je hospitalizovano 110 pacijenata, a u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu 13 osoba obolelih od virusne infekcije Kovid-19.

U odnosu na nedelju, u KCV-u su 24 pacijenta manje, dok je u Vojnoj bolnici broj obolelih smanjen sa 21 na 13.

Na respiratorima se nalazi petoro pacijenata, dok ih je pre dva dana bilo devetoro, saznaje Radio 021. I dalje se ne zna da li je stanje tih pacijenata poboljšano ili je među njima bilo i preminulih jer se već duže vreme ne objavljuju podaci o broju preminulih u Novom Sadu.

Iz Kliničkog centra Vojvodine napominju da se kod velikog broja ostalih hospitalizovanih koji su oboleli od korona virusa, a s obzirom na težinu kliničke slike, uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.

Ova zdravstvena institucija apeluje na građane, a u cilju sprečavanja širenja i oboljevanja od Kovid-19 virusne infekcije, da je obavezno pridržavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitnih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju u zatvorenom prostoru.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan