U novosadskim bolnicama leči se 241 pacijent oboleo od Kovida-19

U novosadskim bolnicama leči se 241 pacijent oboleo od Kovida-19

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno je hospitalizovano 218 pacijenata, a u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu 23 osobe obolele od virusne infekcije Kovid-19.

U odnosu na subotu, u KCV-u je osmoro pacijenata manje, dok je u Vojnoj bolnici broj obolelih smanjen s 26 na 23. 

Kako saznaje Radio 021, s obzirom na njihovo zdravstveno stanje, na respiratorima se trenutno nalazi 14 pacijenata, što je za tri manje u donosu na juče.

Iz Kliničkog centra Vojvodine napominju da se kod velikog broja ostalih hospitalizovanih koji su oboleli od korona virusa, a s obzirom na težinu kliničke slike, uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.

Ova institucija apeluje na građane, a u cilju sprečavanja širenja i oboljevanja od Kovid-19 virusne infekcije, da je obavezno pridržavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitnih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju u zatvorenom prostoru.

Ukupan broj obolelih u Vojvodini i Novom Sadu nije poznat, pošto je Institut za javno zdravlje Vojvodine poslednje podatke objavio još u ponedeljak, 3. avgusta, podseća 021.rs.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan