U novosadskim bolnicama leči se 325 pacijenata obolelih od Kovida-19

U novosadskim bolnicama leči se 325 pacijenata obolelih od Kovida-19

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno je hospitalizovano 300 pacijenata, a u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu 25 osoba obolelih od virusne infekcije Kovid-19.

Nakon jučerašnjeg smanjenja broja obolelih, kada je bilo ukupno 308 osoba zaraženih korona virusom, danas je primetno novo povećanje i to – devetoro pacijenata više u KCV-u i osmoro u Vojnoj bolnici.

Kako javlja "Danas", 20 obolelih je u teškom stanju i priključeno na respiratore.

Stanje u Vojvodini ilustruje izjava pokrajinskog sekretara Zorana Gojkovića da je i dalje situacija teška i da se dnevno javlja 150 do 200 novih pacijenata u svim opštinama u Vojvodini, a najviše u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i Rumi. Institut za javno zdravlje već nekoliko dana ne saopštava podatke o tome kakva je situacija u pokrajini i koliko je otkriveno novozaraženih korona virusom.

Da podsetimo, novosadski krizni štab je saopštio da se produžava primena ranijih mera koje se odnose na rad ugostiteljskih objekata, otvorenih i zatvorenih bazena, kao i zabrana okupljanja više do 10 osoba, ali nije saopštio koliko je novoobolelih u glavnom gradu Vojvodine.

Takođe, u Insitutu za javno zdravlje Vojvodine, za vikend se neće raditi testiranje putnika na korona virus zbog, kako navode, nepovoljne epidemiološke situacije u gradu.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan