U novosadskim bolnicama leči se 335 pacijenata obolelih od Kovida-19

U novosadskim bolnicama leči se 335 pacijenata obolelih od Kovida-19

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno je hospitalizovano 305 pacijenata, a u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu 30 osoba obolelih od virusne infekcije Kovid-19.

Nakon jučerašnjeg povećanja broja obolelih, kada je bilo ukupno 342 osobe zaražene korona virusom, danas je došlo do smanjenja i to – sedmoro pacijenata manje u KCV-u, dok u Vojnoj bolnici nema promena u broju hospitalizovanih.

Dvanaest pacijenata u Kliničkom centru Vojvodine su u takvom stanju da im je neophodna mehanička ventilacija, dok se kod velikog broja ostalih hospitalizovanih, s obzirom na težinu kliničke slike, uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.

Klinički centar Vojvodine apeluje na građane, a u cilju sprečavanja širenja i oboljevanja od Kovid-19 virusne infekcije, da je obavezno pridržavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitnih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju u zatvorenom prostoru.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan