U planu asfaltiranje više ulica u Futogu, za sad završeno šest

U planu asfaltiranje više ulica u Futogu, za sad završeno šest

U okviru održavanja putne infrastrukture u Futogu do danas je od planiranih 14, izvršeno asfaltiranje kolovoza u šest ulica i to u ulicama Vladana Stefanovića i Dušana Košutića, zatim u Ulici Aleksandra Adamovića, Ulici kralja Dragutina, Bosanskoj ulici, kao i u delu Ulice Branka Radičevića.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa predstavnicima Gradske uprave za investicije i građevinsko zemljište obišao radove na putnoj infrastrukturi koje izvodi JKP „Put“ u prigradskom naselju Futog.

- U toku je prolećno uređenje grada i sprovodi se čitav niz aktivnosti u okviru komunalne infrastrukture u više mesnih zajednica. Mehanizacija i radnici su na terenu i sve ono s čim Grad raspolaže, se stavlja u funkciju unapređenja života građana. U prvoj polovini godine smo se odlučili da asfaltiramo 14 ulica, i to u dva dela Futoga. Ukupna dužina tih ulica je oko pet kilometara, a vrednost radova iznosi 60 miliona dinara. Sudeći po komentarima, meštani su jako zadovoljni, jer su decenijama živeli u prašini i neuslovno. Pred nama je još mnogo toga da se radi i zato smo pitali Futožane kako možemo u buduće doprineti tome da se osećaju komfornije. Verujem da ćemo ovaj nivo investicija zadržati i dalje, a predstoji nam uređenje javne rasvete, trotoara i zelenih površina. Zahvalan sam građanima Futoga na strpljenju i razumevanju, kao i Mesnoj zajednici „Futog“ koja je uvek na terenu i razgovara sa građanima o tome šta ne valja i šta treba unaprediti. Uvek će biti onih koji su nepoverljivi i koji imaju veća očekivanja, a i to je dobro, jer nas pokreće da više ulažemo. Uskoro nas očekuje i investicija u Osnovnoj školi „Miroslav Antić“ u oblasti energetske efikasnosti, i to u vrednosti oko 42 miliona dinara - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i naglasio da će Grad nastaviti intenzivno da se razvija i da investira u nove radove, kako bi se unapredio kvalitet života Novosađana u svim delovima grada.


Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, u saradnji sa nadležnim javno-komunalnim preduzećima, sprovodi akciju prolećnog uređenja grada. U okviru te akcije obavlja se popravka saobraćajnih površina i javnog osvetljenja, uređenje zelenila, uklanjanje deponija, čišćenje kanala, kao i svi drugi radovi koji se odnose na redovno održavanje javnih površina i njome će biti obuhvaćena čitava gradska teritorija.

U Futogu je tako kompletno uređeno dvorište vrtića „Crvenkapa“, popravljen je trotoar u Ulici carice Milice ispred Katoličke crkve, a u toku je asfaltiranje prilaza Vatrogasnom domu. U više navrata popravljan je kolovoz na Putu za Plantu, a na teritoriji MZ Futog obavljen je iskop i profilisanje upojnih kanala u preko 15 ulica, izvršena zamena neispravnih sijalica, uklonjene tri najveće divlje deponije i uređeno zelenilo na više lokacija.

Za danas je planiran i završetak radova na asfaltiranju ulica Stevana Šijačkog i Dr Milana Kostića, a odmah nakon toga u tim ulicama biće asfaltiran kolovoz i u Ulici Atar 19, zatim u ulicama Žarka Aleksića, Pop Janka, Tadije Sondermajera, Dušana Šijačkog i u produžetku Ulice Toze Markovića.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan