U planu obnova  i promena smera saobraćaja u nekoliko ulica na Podbari

U planu obnova i promena smera saobraćaja u nekoliko ulica na Podbari

Gradska uprava za građevinsko zemljište najavila je rekonstrukciju i obnovu četiri ulice na Podbari i za tu namenu će izdvojiti više od 129,7 miliona dinara.

Reč je o prvoj fazi radova, kojom je obuhvaćeno sređivanje Ulice Dušana Vasiljeva, te Žarka Vasiljevića, Stevana Milovanova i Kozačinskog. To, između ostalog, podrazumeva i rušenje starih kolovoza i izgradnju novih, kao i parkinga, pešačkih i biciklističkih staza, zatim uklanjanje ivičnjaka i saobraćajne signalizacije i postavljanje novih, kao i postavljanje nove javne rasvete, izmeštanje vodova, instalacija i slično.

Ugovor je na tenderu dodeljen novosadskom preduzeću "Put invest", s učesnikom u zajedničkoj ponudi "Energotehnika – Južna Bačka" iz Novog Sada. Za završetak svih radova te firme će imati 150 kalendarskih dana, zajedno s podizvođačima "Geopoint inženjeringom" za geodetske radove i "AG institutom", koji će uraditi projekat izvedenog stanja. Kako je u predmeru i predračunu navedeno, planirano je postavljanje ukupno 32 stuba javne rasvete, odnosno šest u Dušana Vasiljeva, deset u Žarka Vasiljevića, 12 u Stevana Milovanova i četiri u Ulici Kozačinskog. Odabrani izvođači će za kvalitet svih radova i ugrađene opreme morati da daju garantni rok od najmanje tri godine, odnosno za javnu rasvetu dve.

Inače, celokupnim projektom izgradnje saobraćajnih površina na Podbari, koji je izradio Arhitektonsko-građevinski institut iz Novog Sada, obuhvaćeno je devet saobraćajnica u osam ulica: Dušana Vasiljeva, Episkopa Visariona, Žarka Vasiljevića (dve), Šumadijskoj, Đorđa Jovanovića, Stevana Milovanova, Aleksandra Tišme i Kozačinskog.

Projektnim rešenjem predložene su i izmene u režimu saobraćaja, pa bi Žarka Vasiljevića ostala jednosmerna ulica, ali u smeru sever-jug, suprotno od onog kako je sad. I Dušana Vasiljeva, od Ulice Miloša Bajića do Kozačinskog, ostaje jednosmerna uz promenu smera, dok je u Ulici Stevana Milovanova, na delu između Šumadijske i Žarka Vasiljevića, koja je trenutno jednosmerna, projektant predložio da se saobraćaj odvija u dva smera.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan