U poslednjih šest godina u Kovilj uloženo skoro 500 miliona dinara (FOTO)

U poslednjih šest godina u Kovilj uloženo skoro 500 miliona dinara (FOTO)

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada, Miloš Vučević obišao je danas prigradsko naselje Кovilj u kojem se izvode radovi na asfaltiranju ulica.

U toku je presvlačenje asfaltom ulica Pastirske, Zelene i Zelene grede, Ribarske, kao i delova ulica Ive Lole Ribara, Petra Drapšina Grobljanske, Braće Vukov, Zmaj Jovine i Ulice 29. novembra. Radi se i na asfaltiranju udarnih rupa u svim ulicama, uređenju parkinga kod vrtića, a planira se i uređenje atletske staze u okviru škole, u školskom dvorištu, kaže se u saopštenju iz Gradske kuće. 


U Кovilju je. dodaje se, ove godine uređen i park na Trgu solunskih dobrovoljaca u centralnom delu naselja. U okviru tih radova, sanirana je ograda oko parka, napravljena ulazna kapija, uređeno je zelenilo i formirana dekorativna zelena površina, postavljene su korpe i klupe.

– Dalji planovi za Кovilj se tiču proširenja vrtića, jer imamo sve više najmlađih Кoviljčana pa postojeći kapacitet ne zadovoljava potrebe. Posebno nas raduje i što ove godine imamo više đaka prvaka u Кovilju i što su upisana tri odeljenja u prvi razred ove školske godine, za razliku od prošle kada je bilo upisano samo dva – istakao je Vučević.


– Ponosni smo na Кoviljčane koji sa Gradom rade na ostvarivanju svih ovih planova i mislimo da ovo prigradsko mesto ima sjajnu budućnost, jer se nalazi na autoputu između dva najveća grada u Srbiji, samo treba snažnije da istakne svoje potencijale. Ukupno sa trenutnim ulaganjima i onim koja nas očekuju za radove u centru Кovilja, za šta već postoji projekat i biće uloženo oko 60 miliona dinara, približavamo se cifri od 500 miliona dinara koje smo uložili u Кovilj u poslednjih šest godina –
rekao je gradonačelnik, dodavši da smatra da je Кovilj zaslužio da dobije jedno mesto poput kulturnog centra ili kulturne stanice, gde će građani moći da se bave folklorom i dramskim i sportskim aktivostima, a koje bi bilo posvećeno velikom pesniku, političaru i intelektualcu Lazi Кostiću.

"URBANI DŽEP" NA TRGU OSLOBOĐENJA: Kako navode iz Gradske kuće, u prethodnih šest godina u Mesnoj zajednici Kovilj izvedeni su mnogobrojni radovi, poput izgradnje prečistača otpadnih voda vrednosti 243 miliona dinara, zatim izgradnje Ulice Stevana Pešića vrednosti blizu 70 miliona dinara, bus okretnice i javnog osvetljenja, asfaltiranje mnogobrojnih ulica, a izgrađeno je čak šest dečijih igrališta i jedna teretana na otvorenom. U toku je izrada tehničke dokumentacije atmosferske kanalizacije u slivovima Ribarskoj ulici i Ulici Duška Vickova, kao i izrada tehničke dokumentacije za projekat "46 urbanih džepova – mikrolokacija Кovilj", odnosno za urbani džep na Trgu oslobođenja u tom mestu, kaže se u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan