U sanaciju olimpijskog bazena na Spensu uloženo 127,4 miliona dinara (FOTO)

U sanaciju olimpijskog bazena na Spensu uloženo 127,4 miliona dinara (FOTO)

Zatvoreni bazeni u okviru Sportskog i poslovnog "Vojvodina" počeli su s radom 1990. godine, a sada je prvi put rekonstruisan olimpijski bazen i sanirane su bazenske prostorije, u šta je uloženo ukupno 127,4 miliona dinara.

Povodom završetka te investicije, Spens je danas posetio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. On je naglasio da su radovi finansirani iz budžeta Grada u iznosu od 92,4 miliona dinara, dok je 35 miliona dinara uložilo Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija, saopšteno je iz Gradske kuće.

– Školјka bazena je zatečena u vrlo lošem stanju kao i sistemi ispod nje. Sada je sve urađeno kako struka nalaže i nastavlјamo sa ulaganjima u bazen. U nacrtu budžeta za sledeću godinu je predviđeno 60 miliona dinara za kompletnu rekonstrukciju filterskog postrojenja. Imaćemo najsavremenije filtere kada je reč o biološko-hemijskoj ispravnosti vode, pa će svi oni koji koriste bazen, i građani i sportisti, dobiti najbolјe moguće uslove. Posebno je važno što je bazen u svim segmentima prilagođen osobama sa invaliditetom, a to do sada nikada nismo imali. Zalažemo se za takav pristup u svim budućim investicijama. Spens je preduzeće koje je pretrpelo velike posledice zbog Kovida-19 i doneli smo odluku da zakupci poslovnog prostora imaju popust od 50 posto i u novembru i u decembru ove godine. Trenutno je u zakupu 90 posto poslovnog prostora, a pregovaramo sa još nekim privatnim kompanijama da dođu na Spens, trudimo se da ne bude zapostavlјen taj poslovni aspekt. Čeka nas ulaganje u bazen u sportskom centru ''Slana bara'' a čim epidemija bude završena, s radošću ćemo objaviti da su bazeni dostupni svim građanima – istakao je Vučević.


Radovi na sanaciji olimpijskog zatvorenog bazena započeti su 20. maja, a završeni 13. novembra 2020. godine. Nјihova vrednost je 87,7 miliona dinara, a podrazumevali su sanaciju školјke velikog olimpijskog bazena u zatvorenom delu objekta i sanaciju ploča plaže oko bazena. Betonska konstrukcija je pretrpela prilična oštećenja od dugogodišnjeg curenja vode kroz dilatacije, između bazenske školјke – prelivnog kanala i ploča plaže. Napukli stubovi koji nose betonsku školјku su ojačani novim stubovima i sva oštećenja i naprsline su sanirani. Takođe su sređene oštećene betonske ploče plaže. Cela konstrukcija je dodatno ojačana i utegnuta karbonskim trakama. Hidroizolacija bazena urađena je na najsavremeniji način, a kompletno je obnovlјena keramika bazena i okolne plaže. Zamenjeno je podno grejanje na okolnim plažama, kao i sve prateće instalacije, a uređena su i dva toaleta za posetioce u ulaznom holu bazena. U rekonstrukciju bazenskih prostorija uloženo je 39,7 miliona dinara. Postavlјene su podne i zidne keramičke pločice, kao i 30 novih kabina za presvlačenje. Obezbeđeni su pokretni lift i platforma za spuštanje u bazen za osobe sa invaliditetom. Sanirano je osam postojećih svlačionica, a mokri čvor i prostor za tuširanje izgrađeni su u skladu sa standardima pristupačnosti.


Prema rečima direktora JP SPC "Vojvodina" Dragana Milića, u što kraćem roku bazen će biti pripremlјen za korišćenje, što prethodno podrazumeva punjenje vode, proveru funkcionisanja sistema i bakteriološko-hemijske analize.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vasa Ladacki

  pre 1303 dana i 19 sati

  Za tu lovu su mogli novi da naprave

  Oceni komentar:
  0
  7
 • lesli

  pre 1303 dana i 18 sati

  Bogami, preko milion evra za rekonstrukciju... Lepa svotica, nema šta. Ali, tu su i prelivni kanali, pa može da preljeva.

  Oceni komentar:
  0
  2
 • Nikad član nijedne srpske partije

  pre 1303 dana i 17 sati

  Nikada nije bio bitan povod, način ni rezultat. Već samo da radovi postoje, da fakture postoje, kako bi se preko prijatelja partije javni novac izvlačio "sposobnim" ljudima.
  I to u jeku "borbe protiv kriminala".
  Ne postoji firma niti državna ustanova koja to ne radi.
  Da bi bilo novca za krađu, pojačavaju se porezi i dovode strani investitori, koji će prljajući Srbiju prljavim tehnologijama i radovima koje druge zemlje ne dozvoljavaju, omogućavati protivnarodnoj partiji, a slugama novog svetskog poretka, da se nalapaju novca, poput svinja u nekom oboru.
  U isto to vreme, u ovoj banana deželi bez suvereniteta, gladni umiru i iseljeni ljudi se vuku po ulicama.
  Eto, to ja mislim o njima.

  Oceni komentar:
  0
  11