U Srbiji obavljeno prvo plaćanje mobilnim telefonom pomoću IPS QR koda

U Srbiji obavljeno prvo plaćanje mobilnim telefonom pomoću IPS QR koda

U Srbiji je danas obavljeno prvo instant plaćanje mobilnim telefonom pomoću IPS QR koda, a prvu takvu transakciju obavila je guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković.

Ona je u prodajnom objektu Merkatora navela da će 27. februar pamtiti kao dan kada je građanin mogao da krene u kupovinu samo sa mobilnim telefonom.

Jorgovanka Tabaković je rekla da će ovakav način plaćanja biti omogućen u prođanim objektima kompanije Merkator S i preko Banke "Poštanska štedionica", a da očekuje da će se uskoro tom projektu priključiti drugi trgovinski lanci i banke.

– Danas činimo ono što je za mnoge daleka budućnost – poručila je Tabaković i navela da će novi način plaćanja olakšati život građanima i plaćanje učiniti jednostavnijim, efikasnijim i najbezbednijim.

Ona je rekla da je današnji dan za banku praznik i navela da takvu vrstu plaćanja imaju jos šamo Švedska i Kina gde samo jedan operator ima monopol nad tom vrstom plaćanja.

Objasnila je da u Srbiji svaka banka koja ima e-banking može da omogući uslugu plaćanja mobilnim telefonom QR kodom, čiji je nosilac NBS.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan