U subotu akcija čišćenja Keja žrtava racije od smeća

U subotu akcija čišćenja Keja žrtava racije od smeća

Novoosnovano udruženje građana "Bute dobri" organizuje akciju čišćenja šetališta novosadskog keja od smeća koje ostane nakon što se, uglavnom vikendom, tu okuplja velik broj mladih ljudi.

Ovom akcijom cilj je skrenuti pažnju mladima da je neophodno imati svest ne samo o zaštiti životne sredine već i o ljubavi prema svom gradu. Kako kažu iz Udruženja, uvereni su da se na Keju okuplja pre svega normalna i pristojna omladina, kojoj samo treba skrenuti pažnju i pravilno je usmeriti.

- Početak akcije zakazan je za subotu u 5 časova ujutru na Keju Žrtava racije kod spomenika. Pozivamo sve Novosađane da nam se pridruže a obezbedićemo sve što je neophodno (džakove, rukavice, osveženje) – kaže Dana Basta, organizator akcije.
 

Udruženje za mlade “Bute dobri” zvanično je osnovano u februaru ove godine, ali kao neformalna grupa građana funkcioniše već nekoliko godina. Članovi udruženja su spoj mladosti i iskustva – mladi momci od 16-18 godina, pre svega iz Bloka, kao i nekoliko "veterana" koji već imaju dugogodišnje iskustvo u društveno angažovanom radu i koji su već zasnovali svoje porodice i žele da na mlađe prenesu svoja iskustva.

Oceni vest:
66
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan