U toku su završni radovi na izgradnji novosadske Palate pravde (VIDEO)

U toku su završni radovi na izgradnji novosadske Palate pravde (VIDEO)

Na uglu ulica Stražilovske i Maksima Gorkog u Novom Sadu, kompanija Jadran doo izvodi radove na izgradnji Palate pravde, čiji je investitor Delegacija Evropske Unije u Srbiji.

Prema projektu Miodraga Trpkovića iz beogradskog biroa DOMAA, ova zgrada spratnosti 2Po+Su+Pr+6 postaće novi dom za Ministarstvo Pravde Republike Srbije i pravosudne institucije u Novom Sadu.

Pre godinu i po dana ovo gradilište nije "izašlo" iz temelja:

Dokle se stiglo sa izgradnjom novosadske Palate pravde (FOTO i VIDEO)

Danas je situacija potpuno drugačija. Kao što se vidi na video-snimku, zgrada je dostigla punu visinu, pa su u toku završni radovi koji bi trebalo da budu potpuno gotovi do avgusta.


Ekipe su završile u potpunosti konstrukciju objekta od 9.000 kvadrata, veći deo razvoda mašinskih i elektro instalacija, kao i postavku instalacija klimatizacije i ventilacije.

Montira se staklena fasada na površini od 1.700 kvadrata gde se trenutno izvodi potkonstukcija za dekorativne elemente na fasadi.

Ozelenjavanje fasada i parka

U unutrašnjosti objekta izvode se molersko-farbarski keramičkarski radovi, montaža duplih podova i spuštenih plafona, a u narednom periodu očekuje se kameno polagački radovi, montaža unutrašnje stolarije i bravarije.

Završeno je i oko 1.000 kvadrata krovopokrivačkih radova gde je postavljena gotovo sva predviđena oprema.

U sklopu spoljašnjeg uređenja u dvorišnom delu se postavljaju žardinjere gde je u planu da deo fasade prema parku bude oplemenjen biljkama.


Završetak u avgustu

Završetak izgradnje Palate Pravde planiran je za avgust 2023. godine, a, sudeći po stanju na gradilištu, čini se da je ovaj rok realan, smatraju sa portala Gradnja.rs.

Kako je planirano da izgleda ova zgrada pročitajte i pogledajte u tekstu od pre dve godine:

FOTO: Ovako će izgledati Palata pravde u Novom Sadu, gradnja počinje ovog meseca

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Jaka mi pravda

  pre 329 dana i 12 sati

  To mu dođe isto kao i zdravstvo u Srbiji. Silni domovi, izolacije, silni aparati igračke za doce.
  Silna obećanja. Silni Call-centri, silne kontrole.
  U praksi teško doći do lekara, još teže do recepta ili specijaliste,a bilo državni bilo privatni lekari - a jedni te isti - posvećuju pacijentu maksimalno 10 minuta, od čega 4 minuta odlaze na kucanje izveštaja.
  E, tako će da bude i sa Pravdom. Nezavisne sudije, da. Ali - nezavisne od naroda. Od političara i "Slava Partiji" ostaju i dalje zavisni.

  Oceni komentar:
  0
  10
 • Pavle

  pre 328 dana i 18 sati

  Užas kako je uglavljena zgrada, a ona parcela preko puta sadašnjeg suda prodata nekom privatniku koji već godinama razvlači gradnju, a čujem i da su mnogi pokupovali stanove u izgradnji pa su sad u problemu jer ne znaju kad će da se završi

  Oceni komentar:
  0
  3
 • Penzos

  pre 328 dana i 17 sati

  Pravde, o da, kako da ne.

  Oceni komentar:
  0
  2
 • Mija

  pre 328 dana i 16 sati

  izgledaće savršeno dok se završi... ceo Novi Sad je veliko gradilište, to više nisu ni zgrade već kompleksi što i drži cenu visokom. gde god da pitate za cenu stana solis ili druge, daće vam isti odgovor , nije se puno menjalo, ja mislim i zbog velike ponude. Drago mi je da i ove zvanične zgrade promene malo svoj izgled jer prava metropola mora da odaje i takav utisak, a ne samo da je na papiru

  Oceni komentar:
  1
  2
 • Bora

  pre 328 dana i 12 sati

  "U toku su završni radovi na izgradnji novosadske Palate mita i korupcije"
  Sredio sam vam malo naslov, sad je prikladan tekstu i slici. Nema na cemu!

  Oceni komentar:
  0
  0