Ublažite zračenje računara, naoružajte se kaktusima

Ublažite zračenje računara, naoružajte se kaktusima

Radijacija nije nimalo naivna i može poremetiti našu ravnotežu, ali postoji više načina pomoću kojih se mogu ublažiti negativni uticaji zračenja.

1. Nikada nemojte držiti laptop u krilu. Ako baš morate, stavite ga na drvenu podlogu koja će ublažiti direktan negativan uticaj zračenja, piše City magazine.

2. Trudite se da budete udaljeni oko jedan metar od ekrana.

3. Naoružajte se kaktusima! Možda ste iznenađeni, ali neki kaktusi imaju sposobnost upijanja elektromagnetskog zračenja računara, potvrdila je NASA.

4. Slana lampa može biti ne samo dekorativna, već i delotvorna u ove svrhe. Poznato je da ona ispušta negativne jone u vazduh i trebalo bi da su od pomoći u uklanjanju zračenja i održavanju ravnoteže u prostoru.

5. Od kristala izdvajamo ametist. Stavite što više ametista uz računar ili televizor. Ametisti balansiraju biopolje i održavaju ga netaknutim. Kristale koji se koriste u tu svrhu potrebno je redovno čistiti, preporučuje se jednom nedeljno pod tekućom vodom.

6. Jedite hranu bogatu antioksidansima, jer telo takođe može stvoriti vlastitu zaštitu od slobodnih radikala koje oslobađa zračenje.

7. Koristite miš i žičanu tastaturu – kako vam ruke ne bi bile sve vreme na računaru.

8. Povremeno umijte lice ili se istuširajte. Voda takođe ima moć da očisti naše polje od negativnih učinaka uzrokovanih zračenjem.

9. Držite se što dalje od drugih računara, na primer, u kancelariji, i izbegavajte žice i kablove. Njih postavite što dalje od sebe, i nemojte držati noge na njima.

10. Pravite pauze. Prošetajte i opustite se, ako je moguće u prirodi.

Oceni vest:
8
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan