"UČIM, ZNAM, VREDIM": Najbolji novosadski đaci i ove godine na bilbordima

"UČIM, ZNAM, VREDIM": Najbolji novosadski đaci i ove godine na bilbordima

U okviru projekta "Učim + Znam = Vredim" koje realizuje Udruženje za promociju društvene odgovornosti, počelo je postavljanje fotografija najboljih novosadskih učenika širom grada koji su u protekloj školskoj godini ostvarili najznačajnije državne i međunarodne uspehe na takmičenjima iz oblasti nauke i umetnosti.

U Novom Sadu kako kažu u Udruženju za promociju društvene odgovornosti biće istaknuto 37 reklamnih panoa s licima najboljih đaka. U naredne dve nedelje panoi sa najboljim učenicima biće postavljeni u opštinama: Sremski Karlovci, Žabalj, Srbobran, Bački Petrovac, Beočin i Temerin.

Najviše priznanja stiglo je iz oblasti programiranja i računarstva, mnogo nagrada takođe su doneli učenici muzičkih škola, a novosadski đaci bili su uspešni i u takmičenjima iz fizike i srpskog jezika i jezičke kulture. Osim ovih, nagrade su stizale i sa takmičenja iz oblasti istorije, engleskog jezika, hemije i drugih naučnih oblasti.

 

 

- Programiranje je oblast gde su naši đaci postigli izuzetne rezultate i na međunarodnom nivou, baš kao i učenici muzičkih škola koji su prva mesta osvajali na najprestižnijim međunarodnim takmičenjima.Pored ovih učenici novosadskih škola na republičkom nivou osvojili su visoke pozicije na takmičenjima iz oblasti fotografije, automodelarstva, raketnogmodelarstva, kaligrafije, grafičarstva, cvećarstva i takmičenju za najlepšu lutku - kažu u Udruženju za promociju društvene odgovornosti. 

Ovogodišnji odziv škola i broj prijavljene dece kako dalje kažu u Udruženju najbolji je od početka ovog projekta 2015. godine, pa će tako samo u Novom Sadu biti promovisano 75 učenika koji su ostvarili rezultate na pojedinačnim takmičenjima kao i tri učenička hora.

- U svih sedam opština ove godine biće promovisano više od 200 đaka što je izuzetan uspeh i pokazuje značaj projekta koje je pre četiri godine pokrenulo Udruženje za promociju društvene odgovornosti - zaključuju u Udruženju.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan