Udruženja i inicijative građana traže zaštitu Brajana Brkovića

Udruženja i inicijative građana traže zaštitu Brajana Brkovića

Građanska inicijativa "Vidi, gari, ne može!" i Skupština slobodne Srbije iskazali su solidarnost sa ovim političkim aktivistom i članom Stranke slobode i pravde.

Podsećamo, on je juče, na više puta prekrečene stubove zgrade u Park sitiju, dopisao nazive privrednih afera koje se povezuju sa aktuelnom vlašću.

Nakon što je to objavio na društvenim mrežama, Brajanu Brkoviću ne prestaju da stižu pretnje. 

Iz inicijative "Vidi, gari, ne može!" pozivaju Novosađane da iskažu solidarnost "sa mladim političkim aktivistom koji je izložen kampanji stravičnih pretnji i uvreda na društvenim mrežama, kao i napadima u režimskim medijima".

Pretnje i uvrede su započele nakon što je Brković, na jednoj od bezbroj u bojama zastave Srbije prekrečenih javnih površina na Limanu, ispisao imena velikih afera naprednjačke vlasti, poput Krušika i Jovanjice, čime je poručio da se – sada, ali i po pravilu – iza naglašenog iskazivanja pseudopatriotizma uvek krije pljačka i korupcija astronomskih razmera – napominju iz ove Inicijative i dodaju:

– Dramatična količina mržnje, uključujući i pretnje smrću, kojima je Brković izložen, rečito govori u to u šta se naše društvo pretvorilo nakon skoro decenije vladavine Srpske napredne stranke – u društvo nasilja, agresije i antagonizama svih vrsta.

Oni podsećaju da mnoge od pretnji koje je Brković primio predstavljaju krivično delo ugrožavanja sigurnosti, za koje je zaprećena zatvorska kazna. 

Skupština slobodne Srbije: Tužilaštvo da uzme u zaštitu aktivistu Brajana Brkovića

Skupština slobodne Srbije zahteva od Tužilaštva za visokotehnološki kriminal da odmah pokrene postupak predistražnih radnji povodom jezivih pretnji, među kojima su i pretnje smrću, koje ovih dana dobija mladi novosadski politički aktivista Brajan Brković, član Stranke slobode i pravde, na društvenim mrežama.

Oni ističu da je aktivista pretnje počeo da dobija nakon što je izveo politički performans na LImanu "čije su mnogobrojne javne površine proteklih dana naprednjački aktivisti prekrečili u boje zastave Srbije".

Srpska napredna stranka, kao i njena majka Srpska radikalna stranka, sve ove godine zamajavaju građane rodoljubljem, patiotskom galamom pokušavajući da sakriju istinu da su u pitanju ne političke stranke nego politička krila organizovanog kriminala – stoji u saopštenju Skupštine slobodne Srbije.

Oni pozivaju građane Srbije na solidarnost sa Brajanom i svima koji su izloženi političkom nasilju.

Oceni vest:
12
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dobromir

  pre 1031 dan i 15 sati

  ajd ti đetiću nazad kod tvog mila a naše zidove ostavi na miru.

  Oceni komentar:
  8
  3
 • Talasanje

  pre 1031 dan i 15 sati

  Mene interesuje ko to zloupotrebljava boje zastave Srbije, svojata ih i misli da on lično može da određuje gde će biti farbane?

  Zloupotreba boja i njihovo postavljanje bilo gde, uvreda je za sve poginule ljude, koji su se borili za te boje. Zakonski je kažnjivo kao i uvreda zastave.
  Ne dozvolimo svakom bilmezu (Turski pogrdni naziv, za glupog, neotesanog coveka, malih intelektualnih kapaciteta, koga drugi upotrebljavaju za radove) da te boje farba gde stigne.

  Sutra ćemo nalaziti i javne WC-e, oba u Gradu Kulture (čak dva!) ofarbane u te boje.
  Kao što vidimo, pripadnici Partije ne smatraju da nam treba još koji javni WC, u Gradu Kulture i Srbiji zemlji nepodnošljivog napretka.

  Ali smatraju da uz malo četke i boje mogu da rade šta hoće.
  Svi dosadašnji njihovi postupci veoma su opasni u Vojvodini.
  Neko je u ovoj septičkoj rupi u kojoj živimo, počeo da talasa.

  Oceni komentar:
  1
  5
 • Branko

  pre 1031 dan i 14 sati

  Pojedi sendvič. Sns mafija da ostavi sve nas na miru.

  Oceni komentar:
  1
  5
 • zakonom na anarhiju

  pre 1031 dan i 14 sati

  traže zaštitu za anarhistu.
  Ako on šara po tudjem znači li to da svi mogu isto da rade po njegovom???

  Oceni komentar:
  5
  2