Udruženje građana "Oslobodimo Vrbas" zvanično u kampanji za lokalne izbore

Udruženje građana "Oslobodimo Vrbas" zvanično u kampanji za lokalne izbore

Juče, simbolično 6. oktobra, je održana konferencija na kojoj je predstavljeno Udruženje građana Oslobodimo Vrbas. Time je zvanično počela kampanja za predstojeće lokalne izbore u ovom gradu.

Pored članova i simpatizera Oslobodimo Vrbas, promociji su prisustvovali i predstavnici opozicionih stranaka iz Vrbasa i predstavnici udruženja građana "Samo lokalno" iz Bečeja i "Kritična Masa" iz Kule.

Time je poslata jasna poruka da postoje ljudi koji će se bez straha suprotstaviti aktuelnom režimu sa ciljem da vrate demokratiju u naš politički život – rekli su iz Udruženja.

Nakon 10 godina opozicionog delovanja, grupa građana Oslobodimo Vrbas je prerasla u organizaciju, koja će u narednim danima izabrati mesne odbore i rukovodstvo udruženja. Tokom predstavljanja, govornici su ukazivali na propuste aktuelne vlasti u Vrbasu, prezentovali svoj rad u parlamentu i upoznali prisutne sa neophodnim merama za oporavak opštine Vrbas.

Potpisan je i protokol o saradnji tri opoziciona udruženja građana, koja imaju odbornike u Skupštinama svojih opština, i to: "Kritična masa" iz Kule, "Samo lokalno" iz Bečeja i "Oslobodimo Vrbas" iz Vrbasa.

Šef odborničke grupe Oslobodimo Vrbas, Dragan Stijepović, je istakao da predizborna kampanja u lokalu neće biti ni malo laka.

Pored medijskog mraka, koji vlada u lokalu od dolaska SNS-a na vlast, možemo očekivati da se ponove različiti vidovi pritisaka i nasilja koje na svakim izborima trpe svi opozicioni predstavnici i aktivisti – smatra Stijepović i dodaje:

Možemo očekivati i kupovinu glasova, kontrolu – pretnju crnim džipovima od strane onih za koje izbori nisu izraz volje građana, već parada moći, sile, pretnji i ucena.

Na kraju same konferencije pozvani su svi građani da se "suprotsave autokratskoj, nesposobnoj i bahatoj vlasti u Vrbasu i da zajedno ostvare pobedu na izborima".

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan