Ugovorena izrada studije o budućnosti zgrade Radničkog univerziteta

Ugovorena izrada studije o budućnosti zgrade Radničkog univerziteta

Analiza treba da pokaže koji scenario je najrealniji i najisplativiji za grad Novi Sad.

Kako prenosi portal 021.rs, posao izrade modela buduće upotrebe Radničkog univerziteta na tenderu je dobila firma "MP & Associates", a za ovu namenu izdvojeno je 4,7 miliona dinara bez PDV-a.

Studija bi trebalo da pokaže koliko novca je potrebno za sređivanje objekta i šta je finansijski izvodljivo, koliko je objekat tržišno opravdan, u kakvom je trenutno stanju, gabaritu i kapacitetu, u kakvom su stanju pristupne saobraćajnice, parkinzi i instalacije, te kako izgleda imovinsko-pravna dokumentacija u ovom trenutku.

Od nekoliko mogućih scenarija, navode se: 1. Prodaja zgrade u trenutnom stanju, 2. Prodaja rekonstruisanog objekta koji zadržava svoju namenu. 3. Prodaja rekonstruisanog/adaptiranog objekta koji ima novu namenu, 4. Rekonstrukcija za potrebe javnog interesa, 5. Rekonstrukcija i izdavanje u zakup zgrade, ali i opcija drugih rešenja.


Grad Novi Sad je ranije ove godine preuzeo kompletno vlasništvo nad zgradom Radničkog univerziteta u ulici Vojvođanskih brigada, koja je izgorela u požaru 2000. godine i od tada nikad nije u potpunosti obnovljena.

Kompletan tekst može se pročitati na portalu 021.rs.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mihajlo

  pre 2005 dana i 21 sat

  Posle renoviranja iznajmljivati prostor. IT sektor ce to popuniti dok si rekao kirija... Naravno uz razumne cene.

  Oceni komentar:
  0
  0