UGZI još uvek traži projektanta za atletsku dvoranu i stadion

UGZI još uvek traži projektanta za atletsku dvoranu i stadion

Nakon dva neuspela pokušaja da nađe projektanta atletske dvorane i stadiona na Jugovićevu, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je novi javni poziv za izradu tehničke dokumentacije.

Rok za podnošenje ponuda je 22. mart, a 25 dana nakon toga biće doneta odluka o dodeli ugovora ili o obustavi postupka.

Sportski centar planiran je u jugozapadnom delu Jugovićeva, a kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji objavljenoj na sajtu UGZI, izgradnja takvog kompleksa značajna je ne samo za vrhunske atletičare već i za afirmaciju i razvoj sporta na nacionalnom i međunarodnom nivou, kao i za turizam, ali i ekonomiju.

U okviru kompleksa, koji će se prostirati na 12.000 kvadratnih metara, biće izgrađena atletska dvorana visine do dva sprata, stadion, pomoćni tereni, staze za zagrevanje, prostori za dečju atletiku i igrališta, parkinzi...

Plan detaljne regulacije predviđa gradnju atletskog kompleksa severno od Bulevara vojvode Stepe, iza poslovnih objekata, a reč je o zemljištu u sklopu kasarne "Jugovićevo". Inače, u blizini planiranog sportskog centra predviđena je i gradnja višespratnica sa stanovima namenjenim pripadnicima snaga bezbednosti.

Kompletnu konkursnu dokumentaciju za ovu javnu nabavku možete pogledati OVDE

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan