UGZI: U planu kompletno uređenje Poštanske ulice

UGZI: U planu kompletno uređenje Poštanske ulice

Jedna od najmanjih ulica u gradu trebalo bi uskoro da bude potpuno rekonstruisana i ozelenjena.

Poštanska ulica većini Novosađana poznata je po tome što se u njoj nalazi nekoliko starih zanatskih radnji i Udruženje penzionera Grada Novog Sada, a u njoj je do pre nekoliko godina radio i bioskop "Jadran".

Međutim, ova stara ulica u centru "čuvena" je i zbog toga što se u njoj nakon svake kiše stvara velika bara koja pravi probleme pešacima, na šta su nam se, u rubrici "Megafon", u nekoliko navrata žalili i naši sugrađani.

Kako za portal 021.rs kažu u Upravi za građevinsko zemljište i investicije, u toku je izrada tehničke dokumentacije za uređenje saobraćajnih površina i prateće infrastrukture u Poštanskoj ulici.

 - Ova ulica trebalo bi da bude biciklističko-pešačka, čiji bi slobodan profil omogućavao prilaz vozilima interventnih službi, gradske čistoće i vozilima za opsluživanje, bez dužeg zadržavanja. Projekat će predvideti i izgradnju novog javnog osvetljenja u ovoj ulici, kao i rekonstrukciju kanalizacione mreže, čime će se omogućiti efikasnije odvođenje atmosferskih i fekalnih voda – kažu u UGZI za 021.rs.

U ovoj gradskoj upravi dodaju za 021.rs da je za Poštansku ulicu novina pejzažno-arhitektonsko uređenje, odnosno – nakon izgradnje saobraćajnih površina, ulica će biti i ozelenjena, što će biti velika promena, jer na toj lokaciji trenutno nema nijednog drveta ili zelene površine.

Uzgred, nadamo se da će nadležni iskoristiti ovu priliku i da srede stub ulične rasvete ispred Udruženja penzionera (slika dole), koji u ovakvom stanju stoji već mesecima, a predstavlja opasnost kako za naše sugrađane tako i za kućne ljubimce.

 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan