Ukidanjem vozova između BG i NS građani ostali bez prevoza do posla

Ukidanjem vozova između BG i NS građani ostali bez prevoza do posla

Obustavljanjem železničkog saobraćaja između Beograda i Novog Sada, desetine hiljada građana ostale su bez prevoza do svog radnog mesta.

Kako javlja RTS, stanovnici Čortanovaca, Banstola i Beške i drugih mesta zatražili su da JGSP "Novi Sad" uvede autobusku liniju do tih naselja, pošto su obustavljanjem železničkog saobraćaja praktično ostali bez veze sa Novim Sadom, prema kome trenutno saobraća samo lokalni autobus koji ide nekoliko puta dnevno.

Predsednici opština Inđija i Novi Sad zatražili su od Ministarstva saobraćaja da reaguje i napravi plan kako bi se situacija promenila.

Postoji određeni broj linija, ali one ne idu i po nekoliko sati pa građani moraju da čekaju.

Jelena Vuković iz Čortanovaca priča za javni servis da se građani nakon obustavljanja železničkog saobraćaja nalaze u jako teškoj situaciji.

– Malo je polazaka, trebalo bi da ih ima više, nisu samo Čortanovci u pitanju već i Beška. Trebalo bi definitivno pojačati broj polazaka jer ih je jako malo – objašnjava Vuković, te dodaje da ljudi snalaze za prevoz tako što stopiraju, idu linijskim ili kombi prevozom.

Ova stanovnica Čortanovaca kaže i da je karta vozom bila znatno povoljnnija.

– Radnička mesečna karta vozom iznosila je 2.300 dinara, a autobuska karta, ne do grada već do Petrovaradina, ako se ne varam iznosi oko 4.000 ili 5.000, znači duplo više, što nas generalno jako iritira jer je prevoz postao mnogo skup – ističe građanka Jelena Vuković za Radio-televiziju Srbije.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan