Ukinuta presuda protiv Ivana Kontića, Tužilaštvo traži veću kaznu

Ukinuta presuda protiv Ivana Kontića, Tužilaštvo traži veću kaznu

Presudom Višeg suda u Novom Sadu od 13. aprila 2023. godine okrivljeni Ivan Kontić oglašen je krivim zbog krivičnog dela teška telesna povreda i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine.

U kaznu se uračunava vreme provedeno u ekstradicionom pritvoru i u pritvoru. Od optužbe su oslobođeni okrivljeni Ognjen Leđanac da je izvršio krivično delo učestvovanje u tuči, a okrivljeni Luka Vukajlović krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Istom presudom, oštećeni je sa imovinskopravnim zahtevom upućen na parnicu.

PRESUĐENO: Kontiću četiri godine zatvora za prebijanje mladića, dobija nanogvicu

Protiv prvostepene presude žalbe su blagovremeno izjavili Više javno tužilaštvo u Novom Sadu i branioci okrivljenog Ivana Kontića.

TUŽILAŠTVO: Žalićemo se zbog presude Kontiću, posebno zbog ukidanja pritvora

Apelacioni sud u Novom Sadu je nakon održane sednice veća dana 22.11.2023. godine doneo rešenje kojim se usvaja žalba Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, te se ukida presuda Višeg suda u Novom Sadu i predmet vraća na ponovno suđenje, ali pred potpuno izmenjenim većem, navodi se u saopštenju Višeg suda u Novom Sadu.

U obrazloženju svoje odluke, drugostepeni sud navodi da je presuda doneta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka i na osnovu pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Navedenim rešenjem je produžena mera zabrane napuštanja stana prema okrivljenom Ivanu Kontiću, uz primenu elektronskog nadzora, koja po ovom rešenju može trajati najduže do 22. februara 2024. godine.

Podsećamo, video snimak brutalnog prebijanja mladića 24. avgusta 2020., koji je uznemirio javnost, osvanuo je na društvenim mrežama dve nedelje kasnije.

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Brutalno prebijanje mladića u NS, onesvešćenom mu lomio ruke

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Marija

  pre 108 dana i 12 sati

  Barem 10 godina siledžiji i nasilniku.

  Oceni komentar:
  0
  4
 • Ne diraj im navijače...

  pre 108 dana i 8 sati

  Iz presude i oslobađanja saizvršioca, reklo bi se da su ovo neke licencirane siledžije, da rade za nekog, a ovaj ih čuva, pazi i mazi i zove Đorđe?
  Ko li bi to mogao da bude, a da ima toliki utucaj na "nezavisno sudstvo" u ovoj suverenoj im deželi?

  Oceni komentar:
  1
  1
 • humanista

  pre 108 dana i 2 sata

  Ovo sa nasim sudovima a pogotovo presudama lici a i jeste farsa.Em sto traju u nedogled em se vise puta preinacuje presuda i to vecinom u korist okrivljenih.Zasto i zbog cega je celokupno sudstvo neefikasno to samo sudije znaju.

  Oceni komentar:
  0
  1