Ukinuto odeljenje sportske medicine u Domu zdravlja "Liman"

Ukinuto odeljenje sportske medicine u Domu zdravlja "Liman"

Jedino odeljenje sportske medicine u sklopu Doma zdravlja "Novi Sad" neće više pružati usluge deci i odraslima o trošku zdravstvenog osiguranja.

Kako piše portal 021.rs, ova odluka doneta je početkom meseca, a nakon zaključka državnog revizora da su zaposleni specijalisti medicine sporta, njih petoro, protivzakonito dobijali plate iz budžeta RFZO, a da za to nisu postojali uslovi, budući da pravilnik o sistematizaciji poslova u zdravstvu ne prepoznaje sportske lekare u sistemu obaveznog osiguranja.

Navedeno je da njihove usluge nisu standardne usluge koje građani dobijaju uz overenu zdravstvenu knjižicu, te oni iste nisu mogli da pružaju u ovoj ustanovi, za novac građana. 
 
Kako su za 021.rs naveli građani koji su pokušali da se leče u Domu zdravlja "Liman", dočekalo ih je obaveštenje da će postojeći specijalisti medicine sporta od sada raditi samo sistematske preglede dece uzrasta do 14 godina pred odlaske na takmičenja, dok su sve ostale usluge za sada nedostupne – pregledi, laboratorijski testovi, vakcinacije, merenja, snimanja i dr.
 
Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.
Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan